Gündem
04 Ağu 2011 10:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:38

ÖCALAN'LA GÖRÜŞEN DEVLET YETKİLİSİ KİM! TARAF O İSMİ VERDİ!

İmralı'da tutuklu bulunan terörist başı Abdullah Öcalan'la devlet adına görüşen yetkili kişinin kim olduğu öğrenildi.

İmralı’da ömür boyu hapis cezasını çekmekte olan PKK lideri Öcalan ile görüşmeleri devlet adına MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın yürüttüğü öğrenildi

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın, hükümetin onayı ile devletten bir heyet ile görüşmeler yaptığı biliniyor. Ancak, bu görüşmelerin başında kim ya da kimlerin olduğu hep merak konusu oldu. Taraf’ın iyi haber alan kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Öcalan ile gerçekleştirilmekte olan görüşmeleri, zaman zaman bizzat MİT Müsteşarı Hakan Fidan yürütüyor.

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi kırsalında 14 temmuz günü, Van’da da 1 ağustosta meydana gelen ve PKK kaynaklı olduğu belirtilen saldırılarla birlikte tırmanan şiddet olaylarına karşın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başta Kürt sorununa silahsız çözüm bulmayı amaçlayan “Demokratik Açılım” projesinin devam edeceğini bildirmişti. Öcalan ise, Silvan saldırısından sonra avukatlarıyla yaptığı görüşmede, Türk heyetiyle en son bir görüşme yaptıklarını belirtmişti. Fidan ya da başka bir üst düzey Türk heyetinin, Öcalan ile en son ne zaman görüştükleri bilinmiyor.

Hükümetin denetiminde Öcalan ile zaman zaman yapılan görüşmeler, PKK’nın silahsızlandırılması ve Kürt sorununa siyasi çözüm arayışları üzerine odaklanıyor.
 
Kürt siyasetçi anlatıyor

Deneyimli bir Kürt politikacının üst düzey Türk yetkililerine yaptığı bir itiraf ise, silahların, kimi Kürt aydınları ve siyasetçileri ister istemez korkuttuğunu ortaya koyuyor. 14 temmuzda güpegündüz Silvan’da 13 askerin PKK saldırısında öldükleri haberi geldiği sırada yine aynı ilde Kürtler adına tek yanlı olarak “Demokratik Özerklik” ilan edildi.

Lale Kemal/Taraf