Gündem
21 Tem 2013 20:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:18

ÖCALAN'IN YENİ İSTEĞİ; MEDYA İLE DOĞRUDAN GÖRÜŞEBİLMELİYİM!

İmralı'da Abdullah Öcalan'la görüşen BDP heyeti adadan döndü.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Grup Başkanvekili Pervin Buldan’dan oluşan BDP heyeti adada, Öcalan ile görüşüp döndü. Adadan dönen heyet adına BDP yazılı bir açıklama yaptı. Açıklama Öcalan’ın ağzından yapıldı.
 
İşte BDP’den yapılan açıklama:
 
"Sayın Öcalan’ın bugün BDP heyetiyle yapmış olduğu görüşme sonrası kamuoyuna iletilmesini istediği mesaj aşağıdadır:
 
Öncelikle herkese selam ve sevgilerimi sunuyorum.
 
Başlatmış olduğumuz süreç bütün ağırlığıyla, ciddiyetiyle, derinliğiyle devam ediyor.

Devlet heyetiyle yaptığımız görüşmeler, diyaloglar ve aynı zamanda çözüme dair yoğunlaşmamız da sürüyor.
 
Çözüm sürecine daha fazla katkıda bulunmak istiyorum. Ancak maalesef ki, buradaki olanaklar son derece kısıtlıdır. Kendimi daha fazla katma isteğimi bu nedenle hayata geçirip yansıtamıyorum. Kendimi daha fazla ifade etme imkânlarının yaratılması konusunda hükümet somut adımlar atmalıdır. İmkânların kısıtlı olmasından rahatsızlık duyduğumu belirtmek isterim.
 
Türkiye’nin etrafında bu kadar yangın varken çözüm konusunda rolümü oynayabileceğim koşulların yaratılması elbette olağan bir durum olmalıdır.
 
Aslında İmralı’da bir basın buluşmasıyla kamuoyunu doğrudan bilgilendirme imkânım olursa sürecin sağlıklı ilerlemesi hususunda ciddi katkılarım olabilir. Hükümetin bu tür basit adımlarla ilgili tereddütlü olmaması gerekir. Nihayetinde 50 bin insanımızın yaşamını yitirdiği 40 yıllık çatışmanın barışını inşaa etmeye çalışıyoruz.
 
Eylül ayının başında 2’inci aşamaya dair mesafe katedip, normalleşme dediğimiz 3’üncü aşamanın tartışmalarına geçebilme arzusundayım. Şimdi belki umudumu yitirmedim. Bir tıkanmadan veya çözümsüzlükten de söz etmiyorum. Ama Ortadoğu’daki gelişmelerle de bağlantılı olarak hükümetin kesinlikle hızlı hareket etmesi gerekir. Meclisin açılmasına yakın hükümetin artık somut, pratik adımlar ortaya koyması beklenir. TBMM’nin de bu çerçevede tarihi bir çözüme katkı sunmasını diliyorum.. Nihayetinde atılacak adımlar bütün Türkiye’nin ortak çıkarlarına uygun adımlar olacaktır.
 
Bu süre zarfında, tarafların çözümü zora sokabilecek tutumlardan karşılıklı olarak özenle kaçınmalarını rica ediyorum.
 
Genel sağlık durumum çok ağır olmamakla beraber içinde bulunduğum koşullara halklarımızın ortak geleceği ve barışı adına dayanmaya çalışıyorum. Tekrardan herkese en içten sevgi ve selamlarımı iletiyorum. "