Gündem
18 Mayıs 2013 14:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:10

ÖCALAN'IN TELEVİZYONU MECLİS'İ KARIŞTIRDI!

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Abdullah Öcalan'ın televizyon seyretmesiyle ilgili soru önergesini yanıtladı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, soru önergesinde Abdullah Öcalan’ın cezaevindeki odasına televizyon konulduğuna ilişkin haberlere dikkat çekerek, “Başbakan’ın talimatıyla odalarına televizyon yerleştirilen başka mahkumlar var mıdır?” diye sordu.

Soru önergesini yanıtlayan Adalet Bakanı, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun “Hükümlünün, radyo, televizyon yayınları ile internet olanaklarından yararlanma hakkı” kenar başlıklı 67. maddesinde, “hükümlü, ceza infaz kurumlarında merkezî yayın sistemi bulunduğu takdirde bu sisteme bağlı olarak radyo ve televizyon yayınlarını izleme hakkına sahiptir” ve “Bu haklar, tehlikeli hâlde bulunan veya örgüt mensubu hükümlüler bakımından kısıtlanabilir” ifadelerinin yer aldığını belirtti.

Adalet Bakanı, Ceza İnfaz Kurumlarında Bulundurulabilecek Eşya ve Maddeler Hakkında Yönetmeliğin “elektrikli eşyalar” kenar başlıklı 9. maddesinin birinci fıkrasında, “Koğuş, oda ve eklentilerinde, kantinden temin edilmek koşuluyla, bir adet otuz yedi ekran televizyon ile elektrikli su ısıtıcısı, saç kurutma makinesi ve büro tipi buzdolabı ile kurumun bulunduğu coğrafi bölgenin iklim koşulları dikkate alınarak her koğuş veya odada bir adet vantilatör bulundurulmasına izin verilebilir. Ayrıca her hükümlü, kurum kantininden satın almak kaydıyla bir adet kulaklıklı küçük el radyosu bulundurabilir” hükümlerinin yer aldığını söyledi.
Adalet Bakanı, söz konusu mevzuat hükümleri uyarınca, idare ve gözlem kurulunun aksi yönde bir kararı olmadıkça, hükümlü ve tutuklu odalarında televizyon bulundurulmasına engel bir durum olmadığını bildirdi.

Bakan Ergin, Adalet Bakanlığında hükümlü ve tutuklu odalarının kaçında televizyon bulunduğuna dair istatistik bilgi bulunmadığını da ifade etti.