Gündem
20 Mar 2013 23:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:05

ÖCALAN'IN AVUKATI GELDİ, KONUŞTUK ARDINDAN AJAN ÇIKTI!

SKYTürk 360'da yayınlanan Şimdi Söz Sizde programının konuğu Vedat Türkali'ydi.

Şimdi Söz Sizde programına Vedat Türkali damga vurdu. Çözüm sürecinden AB ilişkilerine kadar merak edilen sorulara yanıt veren Türkali Başkanlık Sistemini de değerlendirdi.

Vedat Türkali Türkiye'nin en büyük zaafının ileri bir sosyal demokrat partiye sahip olmaması olduğunu söyledi. CHP'nin 70'lerde kurnazca sol hareketlerin sloganlarını alıp kullandığını ama sola da büyük acılar çektirdiğini açıkladı. Vedat Türkali Türkiye'de bir Türk Kürt sorunun yaşanmayacağını ve Başbakan Erdoğan'ın bu hesabı ince ince yaptığını da ekledi.

Başkanlık sistemine de değinen Türkali bu sistemin Türkiye'yi cehenneme çevireceğini ve Başbakan Erdoğan'a ısrarından vazgeçmesi için uyarıda bulunduğunu söyledi. İmralı sürecine de değinen Türkali "İçinde Öcalan'ın olmadığı bir süreç olamaz, olmamalı da... Bu Türkiye'de ilk defa böyle oldu." dedi. Öcalan'ın avukatıyla görüştüğünü söyleyen Türkali avukatın daha sonra ajan çıktığını da açıkladı.  Vedat Türkali "Öcalan'ın bir avukatı bana geldi. Sonra O da ajan çıktı. Bana ajan göndermeye ne gerek vardı ki, ben zaten herşeyi söylerim." dedi.

Vedat Türkali silah olayının bittiğini de "Bu silah işi bitti gerçekçi olarak bitti... Artık bu dağı boşaltmaları gerekir. Yeni bir Türkiye yaratmak lazım." diyerek açıkladı. Türkali'nin bu ifadeleri sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı ve Twitter'da en çok konuşulanlar arasına girdi.