Gündem
01 Tem 2014 09:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:23

Öcalan'dan Muhteşem Yüzyıl bombası! O sahneye isyan etti!

Abdullah Öcalan'la yaptıkları son güşmeden çarpıcı bazı notlar aktaran İdris Baluken, Öcalan'ın Muhteşem Yüzyıl dizisi için söylediklerini de paylaştı...

İmralı'ya giden HDP Heyeti’nde yer alan İdris Baluken, PKK lideri Abdullah Öcalan’la yaptıkları görüşmeden çarpıcı bazı notlar paylaştı. Özgür Gündem gazetesine konuşan Baluken, Öcalan'ın  gündeme dair değerlendirmelerini aktardı.
Öcalan'ın süreçten beklentileri ve eleştirilerini anlatan İdris Baluken, PKK liderinin popüler televizyon dizisi Muhteşem Yüzyıl ile ilgili görüşlerini de paylaştı. İşte Baluken'in İmralı'dan aktardığı notlar:
BEYAZ TÜRK ZİHNİYETİ ADIMIZI YASAYA BİLE ALMAK İSTEMİYOR
“Biz yüzyıllık bir meseleyi çözeceğiz. Daha ilk kez, devletle yaptığımız tartışmalar neticesinde sorunun çözümüne yönelik bir yasa şekillendi. Bu kadar uzun bir süre sonra bu noktaya gelinmesi devlet açısından aslında çok büyük bir trajik tablodur. Devletin bu hale düşmesi kendi içerisinde hazin bir durumdur. Oysaki sağlıklı, rasyonel bir devlet aklı bunun çok gecikmiş ve zaten olması gereken bir şey olduğunu görürdü”

“Çağdaş bir devlet için normlar gereklidir. Yasalar gereklidir. İşte siz Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda da gördünüz. Bu hakim zihniyet yani Beyaz Türk anlayışı senin adını yasaya bile almak istemiyor. Anayasa’ya bile almak istemiyor. Oysaki yasaya almadığınız zaman siz sorunu yaratmış oluyorsunuz. İnsanları dağda tutmaya devam etmiş oluyorsunuz”
KANUNİ'NİN MUSTAFA'YA YAPTIĞI ŞEY KORKUNÇ!

Türkiye’de hep otoriterliği ve iktidarı esas alan bir işleyişin hakim olduğunu ifade etti. Cengiz Han dahil bütün hakanların bu pozisyonda olduğunu, Osmanlı padişahlarının kendi iktidarları için şehzadeleri, çocukları bile astığını ifade etti. Bunun korkunç bir şey olduğunu söyledi. “Yani Türk tarihinde öyle bir algı oluşmuş ki; iktidara giden her yolu mübah gören bir anlayış ortaya çıkmış” dedi. “Filmini de izlediniz değil mi; Kanuni’nin Şehzade Mustafa’ya yaptığı şey korkunç bir şey” dedi. Halen bu iktidarcı anlayışın aşılmadığını, her iktidarın kendisini esas alacak şekilde devleti ele aldığını, rasyonel bir devlet aklının bu nedenle ortaya çıkmadığını ifade etti Sayın Öcalan. Bunun aşılması gerektiğini vurguluyor. AKP’nin de hegemonik bir AKP değil, demokratik bir AKP olması gerektiğini, her zaman bunu söylediğini vurguladı. Bundan sonraki süreçte de AKP önünde ya hegemonik ya da demokratik AKP seçeneklerinin olduğunu ve bunun belirleyici olacağını söyledi.