Gündem
26 Mar 2014 07:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:01

Öcalan, İdris Naim Şahin ile beni görevden aldırdı!

Emekli İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, Bugün TV’de Merkez Siyaset programına konuk oldu.

Ergenekon, Balyoz, KCK ve Odatv gibi siyasi davaların mimarlarından olan Ali Fuat Yılmazer üçüncü kez Bugün TV’de canlı yayına katıldı.

Emekli İstanbul İstihbarat Şubeden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer birbirinden ilginç iddialarda bulundu.

26 Aralık 2009 yılında aralarında Hatip Dicle'nin de bulunduğu KCK tutuklularının sıralı fotoğrafının basına sızmasının dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın talimatıyla gerçekleştirildiğini söyleyen Yılmazer, “26 Aralık 2009'da Diyarbakır'daki tutuklu KCK'lıların fotoğrafı Beşir Atalay'ın senaryosudur isterse inkar etsin” ifadesini kullandı.

BENİ VE İDRİS NAİM ŞAHİN'İ ÖCALAN ALDIRTTI

Yılmazer eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in Öcalan'ın talimatı ile görevden alındığını belirterek “Benim tasfiyemin gerçek sebebi Abdullah Öcalan ve PKK'dır, İdris Naim Şahin'i de Öcalan görevden aldırttı. KCK operasyonları 2008 yılında Güngören patlamasıyla başladı. KCK ile uğraşanlar tasfiye edildi." dedi.

MEHMET METİNER'E SUİKASTI BİLEN MİT ÖNLEM ALMADI

Yılmazer AKP'li Metiner ile ilgili ise şunları söyledi:

“AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'e suikastı bilen MİT buna hiçbir önlem almadı. Biz suikastçıyı yakalayınca MİT adamı kurtarmaya çalıştı.Mehmet Metiner'e suikast yapacak PKK/ÖSB mensubunu 11 şubatta yakaladık, MİT 12 Şubat'ta Metiner'e suikast yapılacak dedi. Şubat'ta Metiner cinayetini engelledik, Mart'ta görevden alındık.”