Gündem
04 Şub 2014 12:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:55

Ocak ayında en çok konuşulan hangi takım oldu?

Medya Takip Merkezi (MTM), Ocak ayında en çok konuşulan spor olaylarını, sporcuları ve spor yöneticilerini araştıran medya raporunu açıkladı

Rapora göre 2014 yılının ilk ayında en çok konuşulan takım Fenerbahçe olurken, en çok habere konu olan teknik adamı Galatasaray’ın İtalyan çalıştırıcısı Roberto Mancini; futbolcusu da yine Galatasaraylı Drogba oldu. İşte araştırmanın detayları…

MTM’nin raporuna göre, Spor Toto Süper Lig’de en yakın rakibi ile 7 puan farkla açık ara lider olan Fenerbahçe Kulübü, Ocak ayında 73.235 haber adediyle en çok konuşulanlar listesinde birinci sırada yer aldı. Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın “teşvik primi” ve “birden fazla maçta şike yapmak” ile “örgüt kurmak” suçlamasından aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezası ile rekor para cezasını onaması, Ocak ayına damga vuran konular arasında ilk sırayı aldı.  Cezanın onanmasının ardından başkanlığı düşen Aziz Yıldırım’ın yerine kim geçeceği tartışmaları da gündemde yer alan konular arasında oldu.

Karar sırasında Fransa’da olan Aziz Yıldırım, İstanbul’a ayak bastığı gün yüz binlerce taraftarın havalimanına akın edip başkanı karşılaması medyada geniş yer edindi.

Fenerbahçe oynadığı iyi futbol ile ve maç başına 7.5 kaleyi bulan şut ortalamasıyla majör liglerdeki 116 takım arasında 3. sıradaki yerini koruyarak dünya devlerini geride bırakması da Ocak en çok konuşulanlar arasındaydı.

Ocak ayına damga vuran bir diğer konu ise transfer dedikoduları oldu. Ligin araya girmesi ile birlikte takıma takviye yapmanın planları yapan Sarı – Lacivertliler, Ocak ayında birçok futbolcu ile anıldı.
Fenerbahçe’yi ezeli rakibi olan Galatasaray izledi. Sarı – Kırmızılılar 71.416 haber adediyle listede ikinci sırada yer aldı. Galatasaray ligin araya girmesiyle birlikte transfer çalışmaları da hız kazandı. Sarı – Kırmızılı ekip ilk olarak Zürich’te forma giyen Boşnak futbolcu İzet Hajrovic'i 4.5 yıllığına renklerine bağladı.

Transfer dönemini oldukça hareketli geçiren sarı-kırmızılılar, Bucaspor'dan Umut Gündoğan, Kayserispor'dan Salih Dursun, Gremio'dan Alex Telles, Manisaspor'dan Oğuzhan Kayar, Almanya ekibi Bourssia Dortmund'dan Koray Günter, CA Fenix'te forma giyen Lucas Ontivero‘yu da Ocak ayında renklerine bağlayarak gündeme damgasını vurdu.

Galatasaray’da Ocak ayında konuşulan konulardan biri de sarı-kırmızılı ekibin başarılı sol beki Albert Riera’nın ayrılışı oldu.  Galatasaray ile sözleşmesi karşılıklı olarak fesih edilen İspanyol futbolcu Albert Riera, Sarı-Kırmızılı camiada başarılarla dolu 2,5 sene geçirdiğini ve Galatasaray kariyerinin sona ermesinden dolayı üzgün olduğunu dile getirmesi ile medyada geniş yer buldu. Sarı – Kırmızılı kulüpten ayrılan bir diğer oyuncu ise Nordin Amrabat oldu. Yıldız oyuncu sezon sonuna kadar Malaga’ya kiralandı.

Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki rekabet potaya da yansıdı. Ocak ayında Kadın Basketbol maçında karşı karşıya gelen iki ezeli rakip, maçın son saniyesinde çıkan olaylar nedeniyle medyada geniş yer buldu.

Galatasaray’ı 59.916 haber adedi ile Beşiktaş Kulübü izledi.  Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında oynanan ve çıkan olaylar nedeniyle büyük tartışmalara neden olan Kasımpaşa - Beşiktaş maçının tekrarlanacağı açıklanması medyada geniş yer buldu. Öte yandan siyah beyazlıların Ronaldinho ısrarı ve Beşiktaş’ın Onursal Başkanı Süleyman Seba’nın rahatsızlanarak hastaneye kaldırılması da Ocak ayında en çok konuşulan konular arasında yer aldı.

39.868 haber adedi ile yer alan Trabzonspor ise listenin dördüncü sırasında yer aldı. Trabzonsporlu taraftarların şike protestosu ve kupa için Türkiye Futbol Federasyonu'na bir yürüyüşü Ocak ayına damgasını vurdu. Trabzonspor, Galatasaray’dan kiraladığı Yekta Kurtuluş ile ilgili çıkan haberler ile de gündemdeki yerini korudu.

OCAK AYINDA EN ÇOK KONUŞULAN SPOR KULÜPLERİ

 
FENERBAHÇE 73.235
GALATASARAY 71.416
BEŞİKTAŞ 59.916
TRABZONSPOR 39.868
BURSASPOR 28.039.

EN ÇOK KONUŞULAN TEKNİK DİREKTÖR ROBERTO MANCINI OLDU

MTM’nin Ocak ayını kapsayan raporuna göre, ayın en çok konuşulan teknik direktörü Roberto Mancini oldu. İtalyan teknik direktör, 18.482 haber adediyle listenin başında yer aldı.

Terim'in Galatasaray'dan olaylı bir şekilde ayrılmasının ardından sarı-kırmızılı takımın başına geçen İtalyan çalıştırıcı, Teknik Adamlar Zirvesi'nde Fatih Terim ile görüşmesi Ocak ayında en çok konuşulan konular arasında yer aldı. İtalyan çalıştırıcı, saha içinde aldığı radikal kararlar ve maç sonrasında yaptığı sert açıklamalar ile de gündeme geldi.

Roberto Mancini’yi Galatasaray’ın eski teknik direktörü Fatih Terim takip etti. Terim 9.363 haber ile listede ikinci sırada yer aldı. Terim, Süper Lig teknik direktörleriyle yaptığı toplantı ile adından söz ettirdi.

Fenerbahçe’nin başarılı teknik direktörü Ersun Yanal da 8806 haber ile listede üçüncü sırada aldı. Ersun Yanal, bu sezon başarılı bir performans gösterip en yakın rakibi Galatasaray 10 puan fark atarak dikkatleri üzerine çekti.  Ersun Yanal’ı 5.988 haber adedi ile Bursaspor teknik direktörü Christoph Daum ve 5.226 haber adedi ile siyah beyazlı ekibin Hırvat hocası Slaven Bilic izledi.

OCAK AYINDA EN ÇOK KONUŞULAN TEKNİK DİREKTÖRLER

ROBERTO MANCINI 18.482
FATİH TERİM 9.363
ERSUN YANAL 8.806
CHRISTOPH  DAUM 5.988
SLAVEN BILIC 5.226

AZİZ YILDIRIM MEDYADA LİDER

MTM’nin araştırmasına göre Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Ocak ayında en çok konuşulanlar listesinde ilk sırada yer aldı. Yargıtay’ın şike kararını açıklamasından sonra başkanlığı düşen ve tekrar hapis yatacak olan başkan Aziz Yıldırım, 22.092 haber adediyle medyada yer aldı.

Aziz Yıldırım’ı Beşiktaş Başkanı Fikret Orman izledi. Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, olaylı Kasımpaşa - Beşiktaş maçının kararının açıklanmasının ardından yaptığı açıklamayla medyada geniş yankı buldu. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ise listede üçünü sırada yer aldı. Transfer gündemine ilişkin açıklamalarıyla gündeme gelen Aysal, 5.840 haber ile gündemde oldu.

OCAK AYINDA EN ÇOK KONUŞULAN KULÜP YÖNETİCİLERİ


AZİZ YILDIRIM 22.092
FİKRET ORMAN 5.938
ÜNAL AYSAL 5.840
İBRAHİM HACIOSMANOĞLU 3.150
AHMET NUR ÇEBİ 2.673

GALATASARAYLI OYUNCULARIN POPÜLERLİĞİ SÜRÜYOR…

En çok habere konu olan futbolcular listesinde Galatasaraylı futbolcular ve hatta Messi ve Ronaldo yer alırken; ligdeki başarılı performansı ile liderliği sürdüren Fenerbahçe'den hiç bir futbolcu sıralamada yer almadı. Galatasaray’ın Fildişi Sahilli yıldızı Didier Drogba Ocak ayında en çok konuşulan oyuncular arasında ilk sırada yer aldı. Oynadığı futbol ile taraftarın büyük beğenisini toplayan Fildişili yıldız, 9.512 haber ile birinci oldu. Drogba, ülkesinde devletin sahip olduğu madencilik şirketinin %5'ine sahip olmasıyla haberlere konu oldu. Drogba’yı bir diğer Galatasaraylı oyuncu Burak Yılmaz takip etti. Burak Yılmaz, 9.268 haber ile Drogba’dan sonra en çok konuşulan futbolcu oldu. Devre arasında birçok kulübün yıldız oyucu ile ilgilenmeleri Burak Yılmaz’ı en çok konuşulan futbolcular arasında ikinci sırada yer almasını sağladı.

Galatasaray’ın büyük umutlar ile transfer edilen genç yıldızı Bruma listede 8.467 haber ile üçüncü sırada yer aldı. Oynadığı futbolla göz dolduran Bruma, yaşadığı talihsiz sakatlık ile gündeme geldi. 6 ay sahalardan uzak kalacak olan genç yıldız, Gaziantepspor’un kiralaması ezeli rakip Fenerbahçe tarafından topa tutuldu. Milli futbolcu Arda Turan, oynadığı muhteşem futbolu ile İspanya’da olduğu kadar ülkemizde de konuşuldu. Listede 7.961 haber ile gündeme gelen milli futbolcu, Sinem Kobal ile ilişkisi ile de medyada geniş yer buldu.

OCAK AYINDA EN ÇOK KONUŞULAN FUTBOLCULAR

DIDIER DROGBA 9.512
BURAK YILMAZ 9.268
BRUMA 8.467
ARDA TURAN 7.961
ALEX DE SOUZA 7.945
WESLEY SNEIJDER 7.192
LIONEL MESSI 6.734
NORDIN AMRABAT 6.703
FELIPE MELO 6.383
C. RONALDO 6.222
HUGO ALMEIDA 6.066
M. FERNANDES 6.134