Televizyon
04 Şub 2012 11:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:18

OCAK AYINDA EN ÇOK HANGİ DİZİ KONUŞULDU? (MEDYARADAR/ÖZEL)

Ekrandaki eski ile yeni yerli diziler arasında yaşanan kıyasıya rekabet yılın ilk ayında da tüm hızıyla devam etti.

Medya Takip Ajansı Interpress’in, yerli dizileri mercek altına aldığı araştırmaya göre, yazılı basında Ocak ayında ekrandaki aktüel kanallar içinde 13 tanesinde yayınlanan 88 yerli dizi hakkında toplam 4 bin 941 haber çıktığı tespit edildi. Geçtiğimiz ay ekranda gösterilmeye başla iddialı yeni dizilerin, eski dizilere çıkan haberde üstünlük kuramadığı ortaya çıktı.

“Muhteşem Yüzyıl” zirveyi bırakmıyor

İki bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan Interpress’in araştırmasında, Ocak ayında yazılı basında çıkan haber sayılarına göre “Muhteşem Yüzyıl” hakkında çıkan 708 haberle ilk sırada yer aldığı belirlendi. “Öyle Bir Geçer Zaman Ki” yayınlanan 403 haberle ikinci, “Kuzey Güney” ise çıkan 393 haberle üçüncü oldu. Çıkan haber adetlerine göre oluşan listede ilk on içinde yer alan diğer yerli diziler ise şu şekilde sıralandı; “Yalan Dünya” (232), “Kurtlar Vadisi Pusu” (214), “Keşanlı Ali Destanı” (203), “Behzat Ç.” (183), “Umutsuz Ev Kadınları” (165), “Hayat Devam Ediyor” (161) ve “Fatma Gül’ün Suçu Ne?” (159).

En çok ATV’nin dizileri konuşuldu

Ocak ayında yazılı basında çıkan yerli diziler hakkındaki haberlerde en çok ATV’nin yayınladığı dizilerin yer aldığı belirlendi. ATV’nin yayınladığı dizilerden 16 tanesi haberlere konu olurken, TRT yayınladığı 14 yerli dizi ile konuşulmuş. Bir ay boyunca Star’ın 13 dizisi hakkında haberler çıkarken, Kanal D’nin 11 dizi ile Show’un ise 8 dizisiyle gündemde kendine yer bulduğu ortaya çıktı.