Ocak ayı için tahminler değişti! İşte meslek meslek yeni zamlı maaşlar…

Asgari ücret, memur ve SGK emekli maaşı zammı 2023 yıl sonu yaklaşırken gündemdeki sıcaklığını giderek artıyor. Enflasyon beklentileriyle birlikte memurların alacağı maaş beklentisi de değişti. İşte meslek meslek ilk tahminler…

Ocak ayı için tahminler değişti! İşte meslek meslek yeni zamlı maaşlar… - Sayfa 1

Emekli ve memur maaşları 6 aylık enflasyon oranının netleşmesi sonrası ocak zammı ile artacak. Asgari ücret maratonu ise Aralık ayı ile başlayacak. 2023 yıl sonu yaklaşırken asgari ücret, memur ve emekli maaşı düzenlemesi başta olmak üzere sosyal destek ödemesi alan milyonlarca vatandaşın gözü kulağı enflasyon verilerinde olacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten asgari ücret, memur ve emekli maaşı zammı için dikkat çeken bir mesaj geldi.

123
Ocak ayı için tahminler değişti! İşte meslek meslek yeni zamlı maaşlar… - Sayfa 2

Mehmet Şimşek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, bütçe sunumunda konuşma yaptı. Bakan Şimşek Türkiye'nin dengeli, kapsayıcı ve sürdürülebilir yüksek büyüme ile kalıcı refah artışına ulaşmasının önemine dikkat çekti.

223
Ocak ayı için tahminler değişti! İşte meslek meslek yeni zamlı maaşlar… - Sayfa 3

"Küresel enflasyon, 2022 yılında son 25 yılın en yüksek seviyesine ulaşarak yüzde 8,7 olarak gerçekleşmiştir. Uygulanan sıkı para politikalarıyla 2023'te yüzde 6,9'a gerilemesi beklenen enflasyon, halen uzun dönem ortalamasının oldukça üzerindedir. Enflasyonun 2024 yılında yüzde 5,8'e gerilemesi beklenmektedir. Bu nedenle sıkı parasal duruşun bir süre daha devam etme ihtimali bulunmakta.

323
Ocak ayı için tahminler değişti! İşte meslek meslek yeni zamlı maaşlar… - Sayfa 4

Ülkemizde daha dengeli, daha kapsayıcı ve sürdürülebilir yüksek büyüme ile kalıcı refah artışını hedefliyoruz. Çalışanlarımızı ve emeklilerimizi enflasyona ezdirmedik ve bundan sonra da ezdirmeyeceğiz."

423