Gündem
04 Tem 2011 22:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:32

OBAMA'YI TWITTER'DA" ÖLDÜRDÜLER"

İnternet korsanları Amerikan haber kanalı Fox News'un Twitter hesabını ele geçirdi ve art arda Barack Obama'nın öldürüldüğüne ilişkin detaylar yayımladı.

Fox News’in politik haberleri yayınlamak için kullandığı resmi Twitter hesabı hackerların eline geçince, “Barack Obama öldü” haberleri kısa sürede sosyal medyayı sardı. İşte detaylar…

Uluslararası yayın organı Fox News, resmi Twitter hesabını hackerlara kaptırınca, dünya gündemi bir anda karıştı. Fox News Twitter hesabını ele geçiren hackerlar, bu sabah ABD Başkanı Barack Obama’nın Iowa’da bir restoranda vurulduğunu belirten bir tweet yayınladı.

Öncelikle gönderilen ve Başkan’ın kendi hesabını da mesaja dahil ederek Barack Obama’nın öldüğünü belirten tweet’in ardından, suikastın ayrıntılarını veren ve zanlının kimliğinin bilinmediğini söyleyen mesajlar yine “foxnewspolitics” hesabından yayınlandı. Huffington Post tarafından yayınlanan ekran görüntüsünde, sonradan kaldırılan "H4CK3D BY TH3 5CR1PT K1DD3S." yazısı görülüyor.

Genelde hack saldırısına uğrayan hesaplardaki tweet’leri silmek konusunda hızlı davranan Twitter ekibi, sosyal mühendislik ve keylogger gibi kötü niyetli yazılımlarla hesap bilgilerini ele geçiren hackerların hızına yetişemiyor. Twitter yetkilileri konuyla ilgili açıklamada bulunmazken, Fox News tarafı ise web sitesinde hack saldırısını doğrulayıp, ABD’nin en önemli resmi tatil günlerinden biri olan Bağımsızlık Günü’nde Twitter üzerinden verdikleri rahatsızlıktan dolayı özür diledi.
 

Kaynak: http://www.bilgicagi.com/