Televizyon
14 Mar 2015 16:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:07

Obama'ya ırkçı benzetme yapan sunucu kovuldu

Michelle Obama'ya "Maymunlar Gezegeni oyuncusu" benzetmesini yapan İspanyol sunucu kovuldu.

Program sunucusu Rodner Figueroa, İspanya'nın Univision kanalında yayınlanan "El Gordo y la Flaca" adlı eğlence programında açıklamalarda bulundu. Canlı olarak yayınlanan program sırasında modaya dair konuşma yapan Figueroa, Michelle Obama'yı iğneleyici bir şekilde eleştirdi.

"MAYMUNLAR GEZEGENİ" BENZETMESİ

Figueroa eleştirileri sırasında Michelle Obama'nın da aralarında bulunduğu bazı kişilerin kendilerini makyajla farklı kişilere dönüştürdüğünü kaydederek, "Dikkatli bir şekilde izleyin. Michelle Obama, Maymunlar Gezegeni filminin oyuncuları gibi görünüyor" dedi.

Programın bir diğer sunucusu Lili Estefan, Figueroa'nın gülerek yaptığı bu yorum üzerine "Neler söylüyorsun" diyerek araya girmeye çalıştı. Raul de Molina adlı sunucunun ise Michelle Obama'nın oldukça çekici olduğunu söyleyerek durumu toparlama çalıştığı anlarda, sunucu Figueroa'nın "Ama bu gerçek" diyerek yorumunu savunduğu bildirildi.

KANALDAN AÇIKLAMA: KOVDUK

Olayın ardından Univision kanalından yapılan açıklamada, Figueroa'nın yorumunun ayıplanacak bir boyutta olduğu kaydedilerek, kanalın değerleri ya da görüşü olarak yansıtılmaması gerektiği ve sunucunun işine son verildiği ifade edildi. Program sunucusu Rodner Figueroa, 2014 yılında gündüz kuşağında yayın yapan programlara verilen Daytime Emmy Ödülü'nü kazanmıştı. 17 yıldır Univision kanalında çalışan Figueroa, El Gordo y la Flaca adlı programı 2000 yılında sunmaya başlamıştı.