Polemik & Kulis
27 Mayıs 2010 20:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:19

O YAZININ SIRRI NE? ALİ KIRCA YASSIADA GERÇEĞİNİ AÇIKLADI!.. (MEDYARADAR/ÖZEL)

Yassıada duruşmalarının yapıldığı salondaki yazının sırrını Ali Kırca Haber Bülteni sonunda yayınladığı “Arka Kapak” isimli köşesinde açıkladı.

Bugün Engin Ardıç’ın Sabah Gazetesi’ndeki köşesine de konu olan Yassıada duruşmalarının yapıldığı salondaki Siyaset Meydanı yazısının sırrını Ali Kırca Haber Bülteni sonunda yayınladığı “Arka Kapak” isimli köşesinde açıkladı.

ALİ KIRCA ARKA KAPAK’TA AÇIKLADI

Duruşmaların sona ermesinin ardından 40 yıl boyunca hiç bir televizyon ekibinin giremediği Yassıada’ya yıllar sonra çıkabilen tüm haberciler duruşma salonunun duvarında Siyaset Meydanı yazısını gördüler. Birçok kanalın canlı yayınında da bu yazı gözüktü. İşin sırrı Ali Kırca’nın “Arka Kapak” isimli köşesinde ortaya çıktı. Ali Kırca ve Siyaset Meydanı ekibi yaklaşık 5 yıl önce Yassıada’ya çıkmayı başarmıştı üstelik çıkartma gemisi ve dört kamyon ile birlikte...

İLK BEN ÇIKTIM TARTIŞMASI SON BULDU

Şimdilerde 3G teknolojisi ve portatif yayın araçlarıyla adaya çıkan habercillerin “ilk ben çıktım” tartışmaları da böylelikle sona ermişti. Ada’ya 5 yıl önce yaklaşık 40 kişilik Siyaset Meydanı ekibi dört büyük kamyon ve birçok malzeme ile çıkmıştı. Hatta duruşmalar sırasında tutuklu yakınlarını ve avukatları taşıyan tarihi Fenerbahçe vapuru da kiralanmış, ekip adaya vapur ile gelmişti. Ancak aniden başlayan ve hava durumu raporlarında yer almayan bir fırtına sonucunda Fenerbahçe Vapuru ile adaya gelmesi beklenen aralarında Gazeteci Yazar Nazlı Ilıcak ve Avukat Burhan Apaydın’ın da bulunduğu 30 önemli konuk hava muhalefeti nedeniyle vapura binememişlerdi.

Siyaset Meydanı yazısı da ekibin zor şartlarda Beşiktaş’a dönmesinden sonra çıkartma gemisi yanaşamadığı için iki gün küçük bir ekiple adada mahsur kalan Siyaset Meydanı editörü Burak Ersemiz tarafından yazılmıştı. “Eksantrik” yazısı Siyaset Meydanı’na destek veren yapım şirketinin sahibi Abdullah Ekşioğlu “No Pasaran” yazısı ise yine Burak Ersemiz tarafından yazılmıştı.

İşte adaya çıkan ekibin fotoğrafları...