Gündem
16 Mar 2011 13:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:08

"O UÇAKTA ENGİN ALAN YOKTU!" ŞAMİL TAYYAR'DAN TÜRKİYE'Yİ KARIŞTIRACAK İDDİA!

Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar şok bir iddiayı ortaya attı: Öcalan'ı getiren uçakta Engin Alan yoktu!

tv8’de Ankara Temsilcisi Erkan Tan’ın hazırlayıp sunduğu Erkan Tan ile Başkent’ten programına bugün, Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar konuk oldu. Tayyar, Engin Alan’ın Abdullah Öcalan’ı Kenya’dan getiren uçakta olmadığını söyleyerek; bunu iddia edenlere ‘yalan söylüyorsunuz, ispat edin’ dedi.

Şamil Tayyar, kendi medyalarından, yargılananların aleyhinde belge yayınlamalarına ve terörle mücadele eden komutanları terörist diye içeri atmalarına ilişkin iddialara şok yanıtlar verdi.

“O uçakta Engin Alan yoktu!”

Şamil Tayyar: “Şöyle bir yanılgı var. Hiç kimsenin geçmişi, ondan sonra suç işlemeyeceği anlamına gelmez. Şunu görüyorum, biraz da efsane üretiliyor. Mesela, Engin Alan. Efsane komutan. Hep şu söyleniyor: “Abdullah Öcalan’ı Kenya’dan alıp getiren komutanı siz içeri nasıl tıkarsınız?” Ben de diyorum ki, o uçakta Engin Alan yoktu! Hadi bana biriniz ispat edin. Onu yazan adam bana bunu ispat etsin. Engin Alan’ı aday yapacak olan MHP ispat etsin. Bunu iddia eden MHP sözcüleri yalan söylüyorlar. O uçaktaki herkes MİT görevlisiydi. Fakat ben başka bir şeyi daha ispat ederim. Elimizde belgelerimiz var. Engin Alan, 2002 yılının sonunda, iktidarın ilk günlerinde Balyoz darbe planı pişirilirken kendine bağlı birliklere gönderdikleri yazıda türbanlı subay eşlerinin fişlenmesi için yazı gönderiyor. Arzu eden MHP’li kardeşime de bunun birer nüshasını takdim edebiliriz.” açıklamalarında bulundu.