O toplantının detaylarına da ulaştık! Ahmet Hakan neden birdenbire sessizliğe büründü?

Radar Operatörü, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’a 24 saatlik süre verdi.

Sevgili Medyaradar okurları,

Geçtiğimiz hafta Ahmet Hakan’la Yılmaz Özdil arasındaki 5 milyon dolarlık transfer polemiğini buradaki köşemize taşımıştık. Bilmeyenler için öncelikle konunun ne olduğunu kısa bir şekilde hatırlatalım.

Polemik, Özdil’in Tele1 ekranlarında katıldığı 'Mercek' programındaki “Yandaş bir medya grubu, Sözcü’yü bırakıp kendi gruplarına geçmem için bana 5 milyon dolar teklif etti” sözleriyle başlamış, ardından Ahmet Hakan köşesinden Yılmaz Özdil’e sallamaya başlamıştı.

Hakan, Özdil için önce “Müritlerinin söylediği her şeye gözü kapalı inanacağından o kadar emin ki Yılmaz Özdil. 'Küsuratlı sallayayım ki inandırıcı olsun' demeye bile ihtiyaç duymuyor” ifadelerini kullanmış ardından bir köşe yazısı daha yazarak; bu kurumun kim olduğunu neden Özdil’e sormadığı için bir arkadaşından fırça yediğini söylemişti.

Ancak geçen haftada söylediğimiz gibi Özdil’e teklif götüren kurumun Demirören olması, kurum içinde ciddi bir rahatsızlık yaratmıştı. İkinci fırçayı bizzat patronlardan yiyen Ahmet Hakan ise her zaman yaptığı gibi yine sessizliğe bürünerek olayı örtbas etme çabasına girdi.

Medyaradar’ın yaptığı Demirören Grubu’ndaki dijitalleşme haberinin ardından yönünü birden buraya çeviren ve iddialara twitter üzerinden cevap veren Hakan, Demirören’lerden yediği fırça iddialarımıza ise açıklık getirmemeyi seçti.

Türk medyasının en özgür medya platformlarından biri olan Medyaradar, şimdi Ahmet Hakan’a buradan açık bir çağrı yapıyor.

Özdil’e teklif götürülmesi polemiğindeki sessizliğinize 24 saat içinde son vermez iseniz; Medyaradar olarak önümüzdeki günlerde, Özdil’e teklifi götüren kişinin kimliğini, toplantıda neler konuşulduğunu ve sizin yazınızla birlikte başlayan süreç sonrası yukardan size hangi tonda ve nasıl fırça atıldığını tek tek açıklayacağız.

Türk halkının bu süreci kimin kaleminden okuyacağını seçme hakkını ise size bırakıyoruz.

Esenlik ve sağlıkla…