Gündem
14 Şub 2013 11:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:01

O SÖZLER ADNAN POLAT'IN BAŞINI YAKTI; İHRAÇ EDİLİYOR!

Adnan Polat'ın “Galatasaray'ın şike yapmadığına kefil olmam” sözleri nedeniyle ihraç edilmesi gündemde.

AMK’nın haberine göre, son yıllarda yaptıklarıyla Galatasaray’a sadece zarar veren Adnan Polat’ın önceki gün yaptığı açıklamalar bardağı taşıran son damla oldu. Sarı-kırmızılılarda 3 yıl oturduğu başkanlık koltuğunda sayısız transfer yapan ancak hedeflenen başarıları elde edemeyen ve stadın loca gelirlerine temlik koyduran Polat’ın ibra edilmemesinden itibaren başlayan süreçte yaptığı açıklamalar dikkat çekiyor. Son olarak CNN Türk’te “Galatasaray’ın tarih boyunca şike yapmadığına kefil olamam. Ama kendi dönemime kefil olurum’’ demesi eski başkanın ipini çekti.

Kendi dönemine bak!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a olan yakınlığı ile de taraftarın sempatik bakmadığı Polat’a sosyal medya ve camiadan tepki yağıyor. İbra edilmediği dönemde bile Aysal yönetiminin arkasında durduğu Polat, bu sözlerinden sonra disiplin kuruluna sevk ediliyor. Sarı-kırmızılı cepheden büyük tepki toplayan Polat’ın Galatasaray’dan ihraç edilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Dün gerçekleştirilen divan kurulu toplantısında da Polat eleştirilere maruz kalırken bir kısım ise daha ılımlı karşıladı.

Galatasaray’ı sekizinci yaptı

2008-11 yılları arasında Galatasaray’ın başında bulunan Adnan Polat’la birlikte sarı-kırmızılılar tarihinin en başarısız günlerini yaşadı. Neredeyse kümede kalma korkusu dahi yaşayan Galatasaray, 2010-11 döneminde ligi 8. sırada bitirerek taraftarını büyük bir hayal kırıklığına uğratmıştı.

Loca gelirleri uçtu gitti!

Rahmetli başkanlardan Özhan Canaydın’ın büyük uğraşlar sonucunda hayata geçirdiği TT Arena’nın tamamlanma aşamasında takımın başında bulunan Polat, iki senelik loca satışı yapmış ve bu geliri gereksiz transferlerle bitirmişti. Göreve gelen Aysal yönetiminin de eli kolu bu yüzden bağlanmıştı.

‘Utanmadan konuşuyor’

Galatasaray yönetiminin Adnan Polat’a olan tepkisi bitmiyor. Galatasaraylı bir yönetici işler iyi gittiği zaman Polat’ın konuştuğunu ifade ederek, “Kendi döneminde takımın hali ortadaydı. Utanmadan konuşuyor. Galatasaray’ın önemli bir süreçten geçtiğini Polat’ı TV’de konuşurken anlarsınız’’ dedi.

Fenerbahçe’ye başkan olsun

Sosyal medyada sarı-kırmızılı taraftarlar Polat’a büyük bir tepki gösteriyor. Taraftarların bir kısmının “Fenerbahçe’ye başkan olsun’’ dediği Polat’ın rakip camiaya daha yakın davrandığı ve kendi kulübüne zarar vermekten başka bir şey yapmadığı belirtiliyor.