Medya
15 Eyl 2011 08:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:48

O SES KAYDINI MEDYAYA KİM SIZDIRDI? BİRAND ÇOK İDDİALI!

Hükümetin PKK ile gizli gizli görüşmüş olmasını "çok olumlu" olarak değerlendiren Birand ses kayıtları konusunda adres gösterdi...

MEDYARADAR - Hükümetin PKK ile gizli görüşmesine açık destek veren Birand, o ses kaydının medyaya kimler tarafından sızdırıldığını da kesin bir dille ilan etti. Buna göre olayın faili PKK.

Amaç ise, hem Türkiye'de hem de bütün dünyada sempatisi tavan yapan Erdoğan'ı güç duruma düşürmek, gündemi değiştirmek ve muhtemel bir kara harekatı öncesi Ak Parti hükümetini halk nazarında tartışmaya açmak...

İşte Birand'ın Posta'daki yazısından ilgili kısım...

Devlet PKK ile görüşerek doğrusunu yapmıştır
Salı günü internete düşen ses kaydı kıyametler koparacak. Muhalefet, iktidarı fena halde hırpalayacak. Oysa devlet doğrusunu yapmıştır. Eğer, terör belasıyla mücadele eden her ülke gibi, gençlerimizin akan kanını durdurmak için böyle bir adım atılmasaydı; muhalefet o zaman hesap sormalıydı.

İnternete düşen ses bandı derinden derine önemli bir depreme yol açtı. Muhalefet rüyasında görse inanamayacağı bir balık yakaladı. Bu fırsatı da kaçırmak istemeyecektir. Ak Parti iktidarını yerden yere vuracak. Ne vatana ihanet, ne de şehit edebiyatı kalacak.

Toplumun bir kesimi de bu eleştirilere katılacak. MİT Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş ve şimdinin MİT Müsteşarı, dönemin Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Hakan Fidan gibi üst düzey yetkililerinin “Başbakan adına” PKK' nın üst düzey yetkilileriyle görüşmesine tepki gösterecek.

Oysa  hükümet  doğrusunu yapmıştır.

Hergün insanlarımız ölüyor.

Hergün PKK ile mücadele için büyük paralar harcıyoruz.

Hergün terör nedeniyle bu ülke kan kaybetmektedir.

Bir tek insanımızın ölümünü engellemek ve ülkeye biraz olsun rahat nefes aldırmak için gerekirse şeytanla bile görüşülmelidir. Eğer hükümet direkt ya da dolaylı şekilde PKK ile görüşmeseydi, karşı tarafın isteklerinin neler olduğunu anlamaya çalışmasaydı, işte o zaman hepimizin ayaklanıp "Neden görüşmüyorsunuz, neden barış için risk almıyorsunuz?" dememiz gerekirdi.

Üstüne üstlük, Ak Parti hükümeti bu görüşmelerin yapılmasına izin vererek, son derece önemli bir siyasi risk almıştır. Buna rağmen  hem Öcalan ile hem de PKK ile temasları cesurca sürdürmüştür.

Terör ile mücadele eden akıllı her ülke böyle hareket eder.

İngiltere, İRA ile yıllarca gizli görüşmeler yapmış ve sonunda da barışa ulaşmıştır.

Fransa, İspanya, İtalya, Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri de aynı şekilde kendi terör örgütleriyle aynı tip gizli görüşmeler yürütmüşlerdir.

Biz neden yapmayacakmışız ?

"Hem pazarlık yapıp, hem de terörle mücadele edilmez" diyenler yanılıyorlar.

Terörle silahlı  mücadele yürütülürken bal gibi gizli görüşme de yapılır. Daha doğrusu yapılması gerekir.

Muhalefetin bu görüşmeleri eleştireceğine, iktidara "Dün böylesine bir yaklaşım sergilerken bugün neden sertleştiniz, neden barış için mücadeleden vazgeçtiniz?" diye sorması gerekmez mi?

BU SES KAYDINI KİM VE NEDEN ORTAYA ÇIKARDI ?

Bunları tartışacağımıza asıl "Bu ses kaydı kimden geldi ve neden şimdi ortaya atıldı?" diye sormak gerekiyor.

Ortada çok ince bir hesap olduğu besbelli.

Herhalde bu ses kaydının, MİT veya diğer Türk yetkilileri tarafından yapılıp internete konulduğu söylenemez.

Geriye şüpheli olarak PKK kalıyor .

Hele şu sıralarda bir kara harekatından söz edilirken...

Başbakan Arap ülkelerinin sokaklarında alkışlanırken...  

Hükümet Kürt sorunu konusunda giderek sertleşirken...

PKK'nın böyle bir manevrayla gündemi değiştirmek, iktidarı güç duruma düşürmek veya başka nedenlerle bu oyunu kurguladığını düşünmek galiba daha doğru olacaktır.

Mehmet Ali Birand/Posta

ETİKETLER
#Birand #pkk #ses kaydı