Televizyon
03 Eki 2012 17:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:13

O REKLAMLARA VE TELEVİZYON KANALLARINA CEZA YAĞDI!

Zayıflama ilaçları Sağlık Bakanlığı'nın ardından Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu'nun da denetimine takıldı.

Kurul, onlarca sağlık ürünüyle ilgili şikâyetleri değerlendirdi. Bunun sonucunda A Kalite Pazarlama – İbrahim Çetin tarafından satışı yapılan Clavis marka ürünlere (Panax, Reishi, E1, K1, Romaflex, Varitex, Romadur, Glabra, D1, K3, Cemre Ab-ı Hayat, K5, Bioforza) ilişkin broşürde yer alan reklam ve tanıtım yazılarından ötürü 8 bin 153 lira para cezası ve reklamların durdurulması kararı verildi.

Ünlü bir televizyoncunun adı kullanılarak reklamı yapılan “Antakya Dağ Biberi” isimli ürünün reklamını yapan Korpa Medikal İlaç Gıda Sanayi ve Ticaret Şirketine 81 bin 554 lira para cezası uygulandı.

Para cezası alanlar arasında yerel ve ulusal televizyon kanalları da bulunuyor. Yerel kanal, 3 ayrı program için 7 bin 395'er lira para ve reklam durdurma cezası alırken ulusal bir televizyon kanalı da 6 ayrı programda yine aynı kişi ve ürünlerle ilgili örtülü reklam yaptığı gerekçesiyle her bir program için 73 bin 966'şar lira para ve reklam durdurma cezası aldı.

Kurul ayrıca “Himalaya Tuzu” ile ilgili bazı internet reklamlarında tüketicinin yanıltıldığı değerlendirmesinde bulundu.