Televizyon
20 Şub 2013 10:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:02

O PARALAR NASIL MANKENLERE GİDER? YOKSULLUK HABERİ SUNUCUYU İSYAN ETTİRDİ!

Sunucu Tahir Sarıkaya Kuzey Kıbrıs'taki skandal yoksulluk haberine işte böyle isyan etti. VİDEO

Havadis gazetesinin "Yoksul fonu yağmalandı", "Medyaya milyonlar aktarıldı" manşetleri ile iki gün üst üste verdiği haberde "batık belediyeden" para alanların isim listeleri yayınlandı.

YOKSULLARA YARDIM YAĞMASI

Habere göre "Ödenen paralar yaklaşık 100 milyon TL borcu bulunan belediyenin batışında" rol oynadı. "LTB’nin 2009- 2011 yıllarını kapsayan dönemde medyaya ödediği reklam ücretleri dudak uçuklattı" spotlarıyla haberi veren gazete, "Kritersiz ve tamamen gelişigüzel ödenen reklam ücretleri, LTB’nin nasıl yönetildiğini de gözler önüne seriyor" ifadelerini kullandı.

Gazete "yoksul ve muhtaçlar kalemi" ile ilgili haberinde de, "Lefkoşa Türk Belediyesi bütçesinde ’muhtaç ve yoksullara yardım’ amacıyla ayrılan kalem farklı amaçlarla kullanıldı. Belediyenin hizmet aldığı bazı şirketlerin bu kalemden ödendiği ortaya çıkarken, rakamlarıyla dikkat çeken bazı ödemelerin ise ne amaçla yapıldığı belirtilmedi" diye yazdı. Gazete, ödenen paraları ise, "yoksula yardım yağması" başlığı altında verdi.

ALLAH’INI SEVEN VARSA : VİDEO

Mankenlere yoksulluk kaleminden ödeme yapılması Beyaz TV spikerini de Tahir Sarıkaya’yı isyan ettirdi. Erzurum ’da doğalgaz faturasını ödemek için kanını satmaya çalışan bir vatandaşın haberiyle, Mankenlere yapılan yoksulluk yardımı haberini karşılaştıran Sarıkaya “Bir tarafta mankenlere yapılan yoksulluk yardımı var. Bir tarafta da doğalgaz borcunu ödemek için kanını satılığa çıkaran bir vatandaş var. Yoksulluktan bahsediyoruz. KKTC ’deki mankenlerde yoksul, Erzurum ’daki vatandaşta yoksul. Allah ’ını seven varsa bu ülkede birileri bana yoksulluğun tarifini versin” sözleriyle adeta isyan etti.