Medya
08 Mar 2012 17:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:25

"O ÖDÜL ETİK DEĞERLERİN HİÇE SAYILMASIDIR!" SEMERCİ'DEN EZBER BOZAN YAZI!

Habertürk yazarı Yavuz Semerci köşesinde Habertürk'e ödül veren TGC'yi bombaladı.

Habertürk yazarı Yavuz Semerci köşesinde Habertürk'e ödül veren TGC için ilginç bir yazı kaleme aldı, Cemiyet o ödülü vermemeliydi! dedi.

Altaylı'nın Aziz Yıldırım'ın sabıka kaydı fotoğrafını kullanmasının doğru olduğunun altını çizen ve kendisin için "ben de olasam böyle yapardım" diyen Semerci bu fotoğrafa ödül verilmemesi gerektiği düşüncesinde.

İşte Semerci'nin o yazısından çarpıcı bir bölüm:

BEN DE KULLANIRDIM O FOTOĞRAFI

"O gün de bugün de Aziz Yıldırım'ın gözaltına alındığında çekilen fotoğrafı elime geçseydi, "Nereden nereye" tarzında bir habere imza atardım.
Bu gazeteyi yönetiyor olsaydım birinci sayfaya koymaktan çekinmezdim. Habertürk de böyle yaptı.

Ancak, Gazeteciler Cemiyeti'nin ödül veren jürisinde olsam bu habere "yılın haberi" ödülü vermezdim. Hemen hepsi birbirinden değerli jürinin bu tercihi neden yaptığını (pek çoğu arkadaşım bile olsa) sormadım.
Sanırım, "Biz fotoğrafa değil, habere ödül verdik" şeklinde bir savunma içindeler. Çıkarın o fotoğrafı o haberden, geriye ne kalır!
(...)

CEMİYET ETİK DEĞERLERİ HİÇE SAYDI

Ancak meslek örgütümüzün, bir sanığın korunması gereken haklarının açık bir ihlali sayılması gereken bir fotoğrafa ödül vermesi, "etik değerleri" hiçe sayması değil mi? Bu ödül, bu tip sızdırmayı alışkanlık haline getirmiş kurumları ve kişileri teşvik etmek değil mi?