Dünya
07 Kas 2022 09:43 Son Güncelleme: 07 Kas 2022 09:47

O mezarın fotoğrafları ilk kez ortaya çıktı

Molla Ömer 23 Nisan 2013 tarihinde hayatını kaybetmişti. Ömer’in mezarına ait olduğu belirtilen görüntüler ilk kez kamuoyu ile paylaşıldı...

Taliban'ın kurucu lideri Molla Muhammed Ömer Mücahid'in mezarına ait olduğu belirtilen görüntüler ilk kez kamuoyu ile paylaşıldı.

Molla Ömer 23 Nisan 2013 tarihinde hayatını kaybetmişti. Ömer’in mezarına ait olduğu belirtilen görüntüler ilk kez kamuoyu ile paylaşıldı.

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimine yakın sosyal medya hesapları tarafından paylaşılan görüntülerde Molla Ömer'in mezarı ilk kez görüntülenmiş oldu.

Taliban Afganistan'da yönetimi devralmadan önce de Molla Ömer'in Zabul vilayetinde yaşadığı eve ait olduğu belirtilen görüntüler paylaşılmıştı.

Ancak o dönemde Taliban liderinin mezarının nerede olduğu sorusu cevapsız kalmıştı.

ABD ve Batı ülkelerince desteklenen Kabil yönetimi, 29 Temmuz 2015 tarihinde Molla Ömer’in ölümünü duyurmuş, Taliban da bir süre sonra bu haberi doğrulamıştı.

Taliban’a göre;  23 Nisan 2013 tarihinde vefat eden Molla Muhammed Ömer Mücahid'in ölümü bir süre gizlenmişti. 2 yıldan uzun süre boyunca bu ölümün duyulmaması, Taliban’ın ABD’ye karşı bir istihbarat ve enformasyon başarısı olarak yorumlanmıştı.

Molla Ömer’in hiçbir zaman bulunamaması, “aslında Molla Ömer diye bir kişi yok” söylentilerine dahi sebep olmuştu.