Medya
31 Tem 2017 16:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:01

O manşete imza atan gazeteci konuştu: Benim yorumum değil!

Türkiye yazarı Nuri Elibol, "Yeni darbeyi ulusalcılar yapabilir" manşetine gelen eleştirilere cevap verdi.

"Yeni darbeyi ulusalcılar yapabilir" manşeti nedeniyle hem ulusalcı ve Atatürkçü kanadın hem de iktidar medyasındaki bazı isimlerin hedefi olan Türkiye gazetesi Ankara Temsilcisi Nuri Elibol o manyetle ilgili kendini savundu.

Ulusalcı kanada açık açık cevap verirken, iktidar medasından gelen tepki ve eleştirileri yok saydığı görülen yazıda Nuri Elibol, o iddianın kendisine değil, mülakat yaptığı haber kaynaklarına ait olduğunu yazdı.

CAN DÜNDAR CUMHURİYET'İN AYARLARINI BOZMUŞ

Cumhuriyet gazetesinin “Türkiye gazetesi, Fetullah Gülen’in dillendirdiği ‘15 Temmuz darbe girişimini ulusalcı ve Atatürkçü subaylar yaptı’ iddiasına manşetiyle destek verdi” dediğini hatırlatan Elibol, şöyle devam etti:"Can Dündar denilen kaçak, para için, şan-şöhret için her şeyi ve her yolu mubah gören-Alman istihbaratının kucağında beslenen gazeteci maskeli ajan, Cumhuriyet gazetesinin ayarlarını bozmuş."



ÇOK ZORLAMA VE ART NİYETLİ BİR YORUMDUR

Gülen'in ”15 Temmuz darbe girişimini ulusalcı ve laik çevreler yapmış olabilir” dediğini hatırlatan Nuri Elibol, "Oysa benim haber kaynağım 'Bizi 15 Temmuz’a getiren sistem zaafları giderilmez ise 15 Temmuz darbe girişimini FETÖ’ye yaptıran küresel aktörler 1,5-2 yıl sonra, mesela ulusalcılara darbe yaptırabilir' uyarısında bulunuyor. Bu uyarının FETÖ’nün saptırmalarına destek verdiğini söylemek çok zorlama-art niyetli bir yorumdur" ifadelerini kullandı.

"BU DEĞERLENDİRME BENİM YA DA GAZETEMİN DEĞİL YORUMU DEĞİL"

"Bu değerlendirme şahsımın ve gazetemin düşüncesi-yorumu değildir. Haber kaynaklarımın TBMM’ye- Hükûmete uyarısıdır" diyen Elibol, "FETÖ’ye dava açan ve bir çok konuda mahkemesi devam eden gazetecilerinden biriyim.Diğer yandan İhlas camiasının FETÖ’ye destek verebileceğini düşünen birisi bu camiayı-kurucularını- fikir babalarını hiç tanımıyor demektir" dedi.

EMPERYALİSTLER HER ZAMAN DARBE YAPACAK BİRİNİ BULUR

Türkiye gazetesi yazarı Elibol yazısını da şöyle bitirdi: "Sonuç: Bizi 15 Temmuz’a getiren sistemin zaafları giderilmez, açıkları kapatılmaz ve bu alanda yapılması gereken reformlar yapılmaz ise emperyalist aktörler her zaman darbe yaptıracak birini bulur. Onlar için ulusalcı, FETÖ’cü veya bir başkası fark etmez."