Gündem
31 Mar 2011 14:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:11

"O KRİZİ YÖNETEMEDİK. ŞİMDİ İÇİM ACIYOR!" TUĞRUL ERYILMAZ'DAN RADİKAL İSYAN!

Radikal 2'nin Yayın Yönetmeni Tuğrul Eryılmaz, "İmamın Ordusu" için gazeteye yapılan "Delete Operasyonu"na direnilmemesine isyan etti.

Radikal'in bir dönem gazeteden daha çok okunan ve etkisi gazetenin kendisinden daha çok olan eki Radikal 2'nin Yayın Yönetmeni Tuğrul Eryılmaz, Ertuğrul Mavioğlu'nun bilgisayarındaki dosyaların silinmesi için gazeteye gelen polislere direnilmemesini sert bir dille eleştirdi.

Eryılmaz, önceki gün Yıldırım Türker'in köşesine taşıdığı "Radikal neden direnmedi?" sorusuna destek verdi. Gazetecilerin polise direnmesi, hiç olmazsa "Alamazsınız o kitabı" demesi gerektiğini söyleyen Eryılmaz "en fazla ne yaparlardı ki, karakola götürüp polise mukavemetten hakkımızda davacı olurlardı ama gazetecilik onurunu kurtarırdık" dedi.

CNN Türk'te Ayşenur Arslan'ın hazırlayıp sunduğu Medya Mahallesi'ne katılan Tuğrul Eryılmaz, Radikal2'de yazarlara sansür yapmak zorunda kaldığını da itiraf etti.

İşte Medya Mahallesinde Eryılmaz'ın anlattıkları:

ŞİMDİ İÇİM ACIYOR

"Ben haber vermekle görevliyim. Polis nasıl görevliyse. Ben polisler ilk geldiğinde ne olacağını bilmiyorduk. 'Kardeşim siz ne yapıyorsunuz diye en azından bir kaç kişinin sesini çıkarması lazımdı. Biraz risk almamız gerekiyordu. Alamazsınız kardeşim dememiz gerekiyordu. Polisin karşısında durmak, itiraz etmek gerekiyordu. Onu yapmadığımız için biz o krizi idare edemedik. Yayın Müdürünün odasında kitap alınırken biz durduk bekledik. O krizi yönetemedik. Şimdi içim acıyor."

MEDYANIN TEK GÖREVİ VAR

Beni üzen şu bu eylemle bizleri, gazetecileri korkuttular. Benim yayınlanmamış kitabıma el koyacaksın... O zaman ben medya olarak hiç bir işe yaramam. Medyanın tek görevi vardır: Hangi iktidar olursa olsun, siyasi, mali, askeri... Bizim görevimiz o iktidarları denetlemekti.

SANSÜR YAPIYORUM OLACAK İŞ Mİ?

"Basiretim bağlanmasıydı da keşke o kitabı bir zincir gibi sağa sola yollasaydık." diyen Tuğrul Eryılmaz şimdi gazetede otosansür yaptığını da itiraf etti:

"Biz TRT'deyken bile memur değildik. Bildiri hazırlar TRT'deki amirlerin masasına koyardık. Şimdi ben otosansür yapıyorum. Editörlük yaptığım Radikal2'de şu kelimenin yerine bunu mu kullansak diyorum. Olacak iş mi bu..."