Medya
11 Ara 2015 10:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:14

O kavgaya Milliyet yazarı da daldı: 'RTÜK’te yenilen nane' ne?

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu "RTÜK’te yenilen nane!" başlıklı yazısında dikkat çeken bir tartışmayı anımsattı.

Halk TV genel müdürü Şaban Sevinç ile Esenyurt eski belediye başkanı Gürbüz Çapan arasındaki twitter kavgasında dile getirilen RTÜK ile ilgili olayın ne olduğunu sorgulayan Eyüboğlu, köşesinde dikkat çekici bir örnek ile "özel" konuların nasıl kamuoyunu ilgilendiren "genel" bir konu olabileceğini yazdı.

İşte Eyüboğlu'nun yazısından dikkat çeken bölümler:

Halk TV Genel Müdürü Şaban Sevinç’le Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan sosyal medyada kapıştı!

Yazılanların bir kısmı “Onların özelleri, bize ne?” deyip geçilecek türden ama Çapan’ın Sevinç için, “Anlatayım mı RTÜK üyesiyken yediğin naneyi?” yazması öyle değil.

İşin içine  kamusal RTÜK girince “yenilen nane”nin ne olduğu önemli.

Kamu yararını, bireysel çıkarın önünde tutmaktan vazgeçtim, ikisini de aynı şekilde gözetebilseydik şayet, bu tür “nane”leri lazım olduğunda kullanmak üzere arşivlemek yerine, toplum menfaati için anında açığa çıkarırdık. Ne yazık ki o kültür yok bizde!

Kişisel menfaat bozuluncaya kadar her türlü yanlışa göz yummaya sıcak bir örnek daha:
Antalya’da, aralarında devlet korumasındaki iki çocuk ve iki kadının da bulunduğu insanlara zorla fuhuş yaptıran çete çökertildi.

Çünkü Mesude Ş., şebekenin başı olan sevgilisi Orhan Y. eski eşiyle görüşmeye başlayınca çeteyi ihbar etti. Orhan Y., Mesude Ş.’yi aldatmamış olsa, kadınlara zorla fuhuş yaptırmaya devam edecekti!