Gündem
29 Kas 2011 15:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:05

''O KARİKATÜRÜ MÜNASİP BİR YERİNE KOY!''

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Türk düşmanı, Hollandalı aşırı sağcı parlamenter Barry Madlener arasında karikatür krizi yaşandı. VİDEO

Brüksel’de 67. Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) toplantısına katılan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Türk düşmanı, Hollandalı aşırı sağcı parlamenter Barry Madlener arasında karikatür krizi yaşandı.

Türkiye’deki medya özgürlüğünü eleştiren Madlener, sözü karikatürlere getirerek, karikatüristlerin dahi mahkeme ve hapse girme korkusuyla karikatür çizemediklerini söyledi. Madlener daha sonra, Bakan Bağış’a bir karikatür hediye edeceğini belirtti.

Türkiye’de bir mizah dergisinde yayınlanan, İslamiyet ve müslümanlara hakeret ederek ’Allah Yok, Din Yalan’ yazısıyla tartışmalara yol açan, Bahadır Baruter imzalı karikatürü Bakan Bağış’a vermek için yerinden ayrıldı.

Bu arada ortamın gerilmesi üzerine KPK Eşbaşkanı Aziz Demirkan, ayağa kalkarak, Madlener’in Bağış’a ulaşmasını engelledi. Madlener bunun üzerine müslümanları aşağılamayı hedef alan karikatürü Demirkan’a uzattı. Bu sırada Bakan Bağış, Demirkan’a seslenerek, "Aziz Bey, almayın, almayın" talimatını verdi. Bunun üzerine Demirkan karikatürü önce yere koymak istedi. Ardından da Madlener’e iade etti.

Bakan Bağış da, Madlener’e İngilizce olarak, "Onu münasip bir yerine koy" diye seslendi.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER!

O KARİKATÜRÜN ÇİZERİ İÇİN 1 YIL HAPİS İSTENİYOR


Penguen’de çizdiği karikatürde cami sütununda okunan “Allah yok, din yalan” yazısı nedeniyle Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası’nın şikâyetçi olduğu karikatürist Bahadır Baruter hakkındaki bir yıl hapis cezası isteniyor.