O ilde adeta altın fışkıracak! İlk külçeyi Erdoğan dökecek

Heyecanla karşılanan altın rezervi keşfinde yeni gelişme yaşandı. Bilecik Söğüt'te GÜBRETAŞ'a ait maden sahasında tespit edilen 109 ton altın yani 3,5 milyon ons altın keşfinde beklenen gün için geri sayım başladı. İlk külçe altını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dökmesinin beklenildiği keşif ile milyarlarca dolarlık altın çıkarılacak.

O ilde adeta altın fışkıracak! İlk külçeyi Erdoğan dökecek - Sayfa 1

Altın rezervi keşfinde beklenen tarih için geri sayım başladı. Tüm Türkiye heyecanla Bilecik Söğüt’te keşfedilen altın rezervi açıklamalarını bekliyor. GÜBRETAŞ Maden Yatırımları AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Poyraz daha önce yaptığı açıklamada burada yıllık 6 ile 7 ton civarında altın üretmeyi hedeflediklerini bildirmişti.

17
O ilde adeta altın fışkıracak! İlk külçeyi Erdoğan dökecek - Sayfa 2

GÖZLER CUMA GÜNÜNE ÇEVRİLDİ
AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı sosyal medya hesabından, “Diriliş,Kuruluş ve Kurtuluşun şehri Bilecik’imize teşrifleriyle Onur duyacağımız Dünya Liderimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı 27 Ocak Cuma günü Bilecik’imizde Ağırlayarak hasret bitecek İnşallah.” açıklamasını yaptı.

27
O ilde adeta altın fışkıracak! İlk külçeyi Erdoğan dökecek - Sayfa 3

İki senedir devam eden çalışmaların ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk külçeyi dökeceği maden sahasında işlemler daha da hızlanacak. İlk etapta, keşfedilen altının, çıkarılmaya hazır olan yüzde 82 oranındaki rezervinin işlenmesi bekleniyor.

37
O ilde adeta altın fışkıracak! İlk külçeyi Erdoğan dökecek - Sayfa 4

2020 yılında Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ve GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Poyraz yaptığı açıklamada, GÜBRETAŞ’a ait Söğüt altın sahasında 3,5 milyon onsluk altın kaynağının tespit edildiğini belirterek, “Bugünkü fiyatlar üzerinden ortaya koymaya kalktığımızda, yaklaşık 6 milyar dolar civarında bir değerden bahsediyoruz.” demişti.

47