Politika
27 Şub 2024 08:51 Son Güncelleme: 27 Şub 2024 08:51

O il için olay sözler: Yeniden Refah Partisi alabilir! AK Parti son seçimde yüzde 60’la kazanmıştı…

Gazeteci İsmail Saymaz'ın açıklamaları gündem oldu. AK Parti'nin 2019 seçimlerinde yüzde 60 oy aldığı Şanlurfa'yı 31 Mart'ta YRP'nin alabileceğini söyleyen İsmail Saymaz, "Bu gibi yerlerde sürpriz hamleler bekleyebiliriz" diye konuştu.

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere az bir süre kala Fatih Erbakan liderliğindeki Yeniden Refah Partisi'yle (YRP) ile ilgili çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı.

Sözcü TV'deki canlı yayında konuşan gazeteci İsmail Saymaz, son anket sonuçlarını yakından takip ettiğini belirterek, Yeniden Refah Partisi'nin oy oranıyla ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

"YENİDEN REFAH PARTİSİ'NİN OYLARI O SINIRI ZORLUYOR"

"Benim görüştüğüm kimi araştırmacılar Yeniden Refah Partisi'nin oyunu ikiye katladığını söylüyorlar. Yani yüzde 3 ve bandına ulaştığını 5-6 sınırını zorladığını söylüyor" diyen İsmail Saymaz, YRP'nin özellikle İstanbul'daki seçimlerde kritik bir konumda olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"BAZI İLÇELERİ ALABİLİR"

"Şimdi tabii böyle bir oy arana ulaşmış bir parti Hazine yardımını garantiliyor ve kendi başına bazı ilçeleri alabilir adaya bağlı olarak."

"ŞANLIURFA'YI DA ALABİLİR"

İsmail Saymaz, açıklamasının devamında ise gündem yaratacak bir iddiayı ortaya attı:

"Urfa'yı da alabilir. Yani orada Mehmet Kasım Gülpınar Bey'den kaynaklı. Bu gibi yerlerde sürpriz hamleler bekleyebiliriz"