Televizyon
21 Mayıs 2014 09:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:11

O iddia 3 ekranı kararttı!

Pakistan’da en büyük televizyon kanalının lisansı askıya alındı.

Pakistan Elektronik Medya Düzenleme Kurumu, (PEMRA) ülkenin en büyük medya yayın organı GEO Tv’nin ve aynı gruba ait iki televizyon kanalının lisansını askıya aldı.

Pakistan istihbarat kurumu aleyhinde yayın yapmakla itham edilen GEO Tv aleyhine sunulan dilekçeleri değerlendirmek üzere PEMRA tarafından oluşturulan komite, bugün GEO TV, GEO Eğlence ve GEO Tez kanallarının lisansını askıya aldıklarını açıkladı.

Pakistan Savunma Bakanlığı, GEO TV haber sunucusu Hamid Mir’in saldırıya uğraması sonrası yaptığı yayınlardan dolayı GEO TV’nin lisansının iptalı için PEMRA’ya dilekçe göndermişti.

Pakistan Ordusu da ülkenin en önemli kurumlarından birinin yıpratılmaya çalışıldığını ve bu konuda gereken yasal adımların atılacağını duyurmuştu.

Komite GEO TV’nin ofislerini kapatma ve lisansını iptal etme ile ilgili nihai kararın 28 Mayıs’ta yapılacak görüşmeler sonrası alınacağını duyurdu. Geçtiğimiz ay Savunma Bakanlığı, Geo TV’nin yayın yönetmeliklerini ihlal ettiğini gerekçe göstererek, PEMRA’ya dilekçe sunmuştu. PEMRA’ya sunulan dilekçede bahsi geçen yayın organının ulusal kurumlara saldırı niteliğinde yayın yapıldığı gerekçesi ile kanalın yayın hakkının durdurulmasını ve lisansının iptal edilmesi talep edilmişti. PEMRA, kanala uyarı cezasu verirken, kanaldan 14 gün içinde savunma talep etmişti.