Gündem
21 Ara 2012 08:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:31

O HAREKET PAHALIYA PATLADI; MEIRELES'E REKOR CEZA!

PFDK, Meireles'e Halis Özkahya'ya yaptığı hareket ve tükürmesi nedeniyle şok bir ceza verdi..

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, cezaları görüşmek üzere Türkiye Futbol Federasyonu binasında biraraya geldi. Toplantıya Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın avukatı da katıldı... Toplantı da, Galatasaray - Fenerbahçe maçında kırmızı kart gören Raul Meireles ile hakem Halis Özkahya arasındaki diyolog da görüşüldü. Fenerbahçeli yıldıza 12 maç ceza ve 20 bin lira para cezası verildi.

PFDK, Meireles’e kırmızı kartın ardından karşılaşmanın hakemi Halis Özkahya’ya yaptığı hareket ve tükürmesi nedeniyle 11 maçlık ceza verdi. Yıldız futbolcuya verilen 11 maçlık cezanın, çift sarı karttan gördüğü kırmızı karttan dolayı çekeceği 1 maçlık cezanın ardından başlayacağı belirtildi. Buna göre Raul Meireles, Fenerbahçe’nin ligde ve Türkiye Kupası’nda oynayacağı 12 karşılaşmada forma giyemeyecek.

Bir maçlık cezasını Sivasspor maçında dolduran başarılı orta saha oyuncusu, cezasında indirim olmazsa 26 Şubat 2013’te oynanacak 1461 Trabzonspor karşılaşmasında sahalara dönecek.

FENERBAHÇE’DEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA :

Fenerbahçe Kulübü, PFDK’nın Portekizli futbolcu Raul Meireles’e verdiği 12 maçlık cezayla ilgili açıklama yaptı.

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklama şu şekilde:

"PFDK’nın, oyuncumuz Raul Meireles hakkında vermiş olduğu 12 maçlık ceza kamuoyunun malumudur. Bilinmelidir ki Fenerbahçe Yönetim Kurulu olarak, haksız ve mesnetsiz olarak verilmiş bu cezanın tarafımızdan kabul edilebilir nitelikte olmadığını ve bu cezanın futbolcumuz Raul Meireles’e değil tüm camia olarak Fenerbahçe’ye verilmiş bir ceza olduğunun farkındayız. PFDK kararı sonrasında bu kararla ilgili olarak devam eden disiplin yargılaması nedeniyle göstermek zorunda olduğumuz sabır ve sükunet saklı kalmak kaydıyla; Fenerbahçe Yönetim Kurulu’nun olağanüstü olarak toplanacağını, kararla ilgili olarak Tahkim Kurulu’na gerekli müracaatın yapılacağını ve duruşma talep edileceğini, Tahkim Kurulu’nda yapılacak duruşmaya Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sayın Aziz Yıldırım ve diğer tüm ilgililerin bizzat katılacağını, tarafımızdan konuya verilen önem nedeniyle hukuki mücadelemizin devamında ise yönetim kurulumuz tarafından alınacak kararların radikal ve Türk futbolunu yakından ilgilendirecek nitelikte kararlar olacağını tüm kamuoyuna bildiririz."