Gündem
06 Mayıs 2013 12:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:09

"O GÖBEKLE DAĞA ÇIKAMAZ!" TÜRKÖNE'DEN İLGİNÇ ÇIKIŞ!

"Gerekirse, silahımı alıp dağa çıkarım. Sadece üç paralık peşmerge mi bunu yapıyor? Ben niye yapmayım?" diyen Güzel'e, Türköne böyle cevap verdi

Hasan Celal Güzel "Gerekirse silahımı alır dağa çıkarım" yazdı. Zaman yazarı Mümtazer Türköne ise bu sözleri dalgaya aldı ve Güzel’i kızdıracak sözler etti; "O göbekle dağa çıkamaz"

Sabah Yazarı Güzel katıldığı bir televizyon programında, "Eğer Anayasa’dan Türk ve Türk milleti kelimeleri tamamen çıkarılırsa, artık bu Anayasa benim Anayasa’m değil, bu coğrafya da benim vatanım değil. O zaman çeker giderim" demiş ve açıklamalarında, "Beklemediğiniz sonuç gelirse, Allah göstermesin, o zaman önce vatan, önce millet deriz. Gerekirse, silahımı alıp dağa çıkarım. Sadece üç paralık peşmerge mi bunu yapıyor? Ben niye yapmayım?" ifadelerine yer vermişti.

Milat’tan Nil Gülsüm, Mümtazer Türköne ile yaptığı röportajında Güzel’in sözlerini hatırlattı ve Türköne’den dikkat çeken bir cevap aldı.

İşte o diyalog:

-Hasan Celal Güzel anayasadan ‘Türk’ tanımı çıkarsa silah alır dağa çıkarım dedi. Bu şekilde düşünenler de var. Bu yaklaşım için yorumunuz ne olur?

-Ben Hasan Celal Güzel’i çok severim, çok sempatik bir adamdır. Fakat dağa çıkamaz.

-Neden?

-O göbekle nasıl çıksın.