Gündem
11 Haz 2010 09:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:22

O GEZİLER ZAHİD AKMAN'A YARAMIŞ! KAÇ GÜN GEZDİ, NE KADAR HARCIRAH ALDI?

Bülent Arınç RTÜK eski başkanı Zahid Akman'ı “Ne işin var Las Vegas'ta kardeşim” diyerek eleştirmişti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın “Ne işin var Las Vegas’ta kardeşim” diyerek eleştirdiği RTÜK eski Başkanı Zahid Akman’ın bu gezilerden yaklaşık 75 bin lira harcırah aldığı ortaya çıktı. Akman, görevli olarak toplam 100 gün yurt dışında kaldı. 352 gün de Ankara dışına görevli gidip harcırah aldı.

RTÜK üyelerinin yurt dışı seyahatleri ve aldıkları yolluklarla ilgili eleştirileri hatırlatan Arınç, Akman’ın gittiği Las Vegas seyahati için ‘’5 yıldızlı otellerde kalmayın’ dedim. Gidiş-dönüş günlerini kısıtladım. Las Vegas’ta ne işin var kardeşim.. Nedir bu toplantı? Türkiye ile ne kadar ilgilidir? ‘’ demişti.

4 BİN LİRALIK VİLLA

Bülent Arınç, CHP Afyon milletvekili Halil Ünlütepe’nin RTÜK ile ilgili soru önergesine verdiği yazılı yanıtta ise, Zahit Akman’ın 2005-2010 arasında yurt içi ve yurt dışı gezileri ile aldıkları harcırahları detaylı olarak açıkladı.

Buna göre, Akman son beş yılda toplam 352 gün yurtiçi, 100 gün yurt dışı göreve gitti. Toplam 74 bin 980 lira harcırah aldı. Akman, aldığı harcırahlar hesaplandığında, aylık bin 250 lira ek gelir elde etti. Böylelikle 6 bin liralık maaşı 7 bin 250 liraya çıktı. Akman ayrıca parası RTÜK bütçesinden lojman olarak ödenen ve aylık kirası da 4 bin lira olan tripleks villada oturuyor. Diğer RTÜK üyelerinin kullandığı lojmanların her birine ise, aylık bin 770 lira ödeniyor.

gazeteport