CineRadar
06 Ağu 2015 23:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:47

O gezegende buldukları şey çok fantastik!

Eğer gişe bombalarından hoşlanıyorsanız Fantastik Dörtlü’nün maceralarını ergenlik döneminden alıp seriyi yeniden başlatan Fant4stik hoşunuza gidecektir. Film çizgi romandakinden ve önceki filmlerden tamamen farklı bir başlangıç hikayesine sahip...

Esmiyor, bu hafta da esmiyor! Bu sıcaklarda kendini dışarıya atmak da fayda etmiyor, çünkü serin bir köşe yok hiçbir yerde… Neyse ki kliması püfür püfür çalışan sinemalarımız var artık ve bence bu kavuran yaz sıcağında yapılacak en akıllıca işlerden biri sinemaya gidip film izlemek olacaktır. Artık yaz vizyonu da hareketli olduğundan “yeni film yok ki” gibisinden bir bahaneye sığınamazsınız!
 
Eğer gişe bombalarından hoşlanıyorsanız Fantastik Dörtlü’nün maceralarını ergenlik döneminden alıp seriyi yeniden başlatan Fant4stik hoşunuza gidecektir. Ben izledim, film çizgi romandakinden ve önceki filmlerden tamamen farklı bir başlangıç hikayesine sahip olsa da bunu bir ihanet olarak algılamamızı engelleyecek kadar başarılı. Oyuncu seçimi doğru, efektler göz alıcı. Finaldeki boss fight biraz daha uzun tutulsa yılın en iyi çizgi roman uyarlaması olurdu, Avengers 2’den daha zeki ve eğlenceli olduğu kesin! Marvel bu seriye devam eder.
 
Festival filmlerinden hoşlanan seyircileri ise İstanbul Film Festivali’nde izlediğim Aç Kalpler bekliyor. Romantik komedi gibi başlayıp tekinsiz bir aile gerilimine dönüşen bu filmi eğer tempo sıkıntınız yoksa mutlaka tavsiye ediyorum. Antoine Fuqua’nın yönettiği ve Jake Gyllenhaal, Forest Whitaker, Naomie Harris ile Curtis Jackson’un oynadığı Son Şans da haftanın iddialı filmlerinden biri…
 
Haftanın yerlisi ise Biray Dalkıran’dan, Eski Sevgiliyi Unutmanın 10 Yolu… Yaz aylarında yerli gişe filmlerini vizyonda görmeye alışık değiliz ama artık eski alışkanlıklar değişiyor.
 
Bu hafta çocuklar için yine bir animasyon, Kaptan Cingöz Macera Peşinde… Pixar işleri gibi pırıltılı değil ama oyalayıcı.
 
İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri, bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. Param yok, bilet alamam derseniz de bu yazıyı okuduktan sonra alttaki mail adresime mail atan iki okura istediği filme sinema bileti benden hediye!
 
Fant4stik (Fantastik Dörtlü)
 
Josh Trank’ın yönettiği ve Miles Teller, Kate Mara, Michael B. Jordan ile Toby Kebbell’in oynadığı Fant4stik (Fant4stic), 07 Ağustos 2015’de The Moments Entertainment dağıtımıyla The Moments Entertainment tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Marvel’ın en uzun soluklu süper kahraman takımı olan Fantastik Dörtlü, yaşam tarzı aykırı dört gencin, alternatif ve aynı zamanda tehlikeli bir boyuta ışınlanmasıyla, olağanüstü bir fiziksel değişime uğramalarını konu alıyor. Karmakarışık olan hayatlarını yoluna sokup, yeni edindikleri yeteneklerini kullanarak bir takım olarak hareket etmeyi öğrenmeli ve dünyayı tehdit eden eski dostlarına birlikte karşı gelmelidirler.
 
Eski Sevgiliyi Unutmanın 10 Yolu
 
Biray Dalkıran’ın yönettiği ve Atılgan Gümüş, Orçun Kaptan, Serhat Özcan ile Tuğçe Sarıkaya’nın oynadığı Eski Sevgiliyi Unutmanın 10 Yolu, 07 Ağustos 2015′de Mars Dağıtım dağıtımıyla d.f.g.s. Production tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Senaryosu bilimsel aşk araştırmalarına dayanılarak yazılan yılın en komik filmi birbirini seven ve evlenmek üzere olan Alper ile Zehra’nın hikâyesi. Zehra’nın babası bu evliliğin olmasını istemez. Alper ise Zehra’yı sevmektedir fakat evlenecek olduğunun ciddiyetine düğün salonunda varacaktır. Birbirinden komik sahnelerin yer aldığı filmin can alıcı sahneleri Alper’in düğün salonundan kaçmasıyla başlar.
 
Son Şans  
 
Antoine Fuqua’nın yönettiği ve Jake Gyllenhaal, Forest Whitaker, Naomie Harris ile Curtis Jackson’un oynadığı Son Şans (Southpaw), 07 Ağustos 2015’de Mars Dağıtım dağıtımıyla Tanweer Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Billy Hope, güzel ve sevgi dolu bir eşe ve harika bir kız çocuğuna sahiptir. Yaşayacağı, geri dönüşü olmayan bir trajediden ve ayrıca eski arkadaşı da olan menajerinin kendisini bırakmasından sonra Hope dibe vurur ve yaşadığı yerdeki küçük bir spor salonunda tekrar geri dönmek için çalışmaya başlar. Emekli antrenör Willis’ın yönlendirmesiyle kaybettiklerini geri kazanmak için zorlu bir mücadele içine girer.
 
Aç Kalpler
 
Saverio Costanzo’nun yönettiği ve Alba Rohrwacher, Adam Driver, Roberta Maxwell ile Inside Llewyn Davis’in oynadığı Aç Kalpler (Hungry Hearts), 07 Ağustos 2015’de M3 Film dağıtımıyla Fabula Films tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Jude ve Mina, New York’ta tesadüf eseri tanışıp evlenirler. Bebeklerinin dünyaya gelmesiyle çiftin ebeveynlik konusunda birbirlerinden çok farklı düşündükleri ortaya çıkar. Mina ağır bir diyet yapmaktadır. Üstelik bu diyeti bebeğine de uygulamaya çalışmaktadır. Bebeğin büyüme sorunlarıyla karşı karşıya kaldığını gören Jude, duruma müdahale etmeye çalışır ancak bu bir ölüm kalım savaşına dönüşecektir.
 
Vahşet Geçidi
 
David Campbell’in yönettiği ve Jessica Tovey, Nicholas Gunn, Tim Phillips ile Pippa Black’ın oynadığı Vahşet Geçidi (Lemon Tree Passage), 07 Ağustos 2015’de Bir Film dağıtımıyla Fabula Films tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Gerçek olaylardan ilham alınarak çekilen filmde Oscar ve Geordie; Amelia, Toby ve Maya’yı kasabalarındaki hayalet motorcu efsanesinin peşine düşmeye ikna ederler. Efsaneye göre, Limon Ağacı Geçidi’nde geceleri bir hayalet belirmektedir. Gençlerin geçitte şahit oldukları olaylar, bu yolculuğu bir kabusa dönüştürür. Gençler kasabada mahsur kalacaklar ve dehşet verici, korkunç olaylara şahit olacaklardır.
 
Kaptan Cingöz Macera Peşinde
 
Karsten Kilerich’in yönettiği ve Vibeke Ankjaer Axvaerd, Alfred Bjerre Larsen, Oscar Dietz ile Morten Eisner’in seslendirdiği animasyon film Kaptan Cingöz Macera Peşinde (Albert), 07 Ağustos 2015’de Bir Film dağıtımıyla Yeni Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Zeki bir çocuk olan Albert, muziplikleri ve sakarlıklarıyla kasaba halkını canından bezdirmiştir. Bir gün kazara kasabanın en büyük gururu ve simgesi olan ünlü balon kaptanı Leopoldus’un heykelini kırar. Kasaba halkının bu duruma çok üzüldüğünü gören Kaptan Cingöz hatasını tamir etmek üzere kasabayı terk etmeye karar verir. Herkesi gururlandıracak bir balon kaptanı olmadan geri dönmeyecektir.
 
CiNERADAR köşesi sinema/TV eleştirmenimiz Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri üstad Sadi Çilingir'e ait Sadibey.com sitesinden, izniyle alınmaktadır.