Gündem
09 Nis 2015 09:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:28

O gazetecilere AK Parti'den soğuk duş! Listede neden yer almadılar?

AK Parti'nin gazeteci aday adayları arasında en çok dikkat çekenlerden isimlerden biri Halime Kökçe liste dışı kaldı.

AK Parti aday adayları arasında pek çok gazeteci de vardı. AK Parti'den aday olmak için görevlerinden ayrılan 7 rektörden 6'sı ise liste dışı kaldı. Bu isimler rektörlük görevlerine deri dönemeyecek.

Ancak bu gazetecilerin pek azı kendisine listede yer buldu. AK Parti'den aday olan gazeteciler arasında, Kabataş saldırısını sosyal medyadan ilk duyuran isim de, AA'nın eski genel müdürü de, AK Parti'nin kurucuları arasında yer alan gazeteci de listeye giremedi.

İşte o isimler:

HALİME KÖKÇE- KABATAŞ'I İLK O YAZMIŞTI, LİSTE DIŞI KALDI

AK Parti'nin gazeteci aday adayları arasında en çok dikkat çekenlerden isimlerden biri Halime Kökçe idi. Kökçe, Kabataş'ta saldırı iddiasını sosyal medyada ilk gündeme getiren isim olarak adını duyurdu. Kökçe'nin Kabataş saldırısı tweetlerinin ardından, konu gündeme geldi. Kökçe'nin tweetinden sonra saldırıya uğradığını iddia eden kadınla ilk röportajlar yapıldı. Saldırı görüntülerinin olduğu öne sürüldü. Ancak polisin tüm aramalarına rağmen, Kabataş'ta öyle bir saldırının görüntüleri hiç ortaya çıkmadı.



AA'NIN ESKİ PATRONU KEMAL ÖZTÜRK DE LİSTEYE GİREMEDİ

Kemal Öztürk de AK Parti'nin gazeteci aday adayları içindeydi. Ancak listeye giremedi.
Öztürk'ün adı ilk olarak Bülent Arınç'ın TBMM Başkanlığı döneminde, onun basın danışmanı olarak duyulmuştu. Öztürk, bu görevin ardından, Başbakanlığı döneminde bir süre Recep Tayyip Erdoğan'ın basın danışmanlığını yaptı.

Kısa süren Başbakanlık basın danışmanlığının ardından da, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü'ne getirildi. Genel Müdürlük döneminde, hükümet yanlısı yayınlar nedeniyle eleştirildi. Ancak ismi en çok, AA hisselerinin bir bölümünü üzerine geçirdiği iddialarıyla gündeme geldi.

AK PARTİ KURUCUSU AYŞE BÖHÜRLER DE LİSTE DIŞI

AK Parti'de milletvekili adaylığı için başvuran bir başka isim ise, parti kurucuları arasında da yer alan Ayşe Böhürler oldu. AK Parti'nin MKYK'sında da görev yapan Böhürler için, "baş örtülü olduğu için ilk üç dönemde vekil olmadığı" konuşuluyordu.

TBMM'deki başörtüsü yasağının kalkmasının ardına denk düşen bu ilk seçimde aday olan Böhürler, listeye giremedi. Böhürler'in adı da, AK Parti MKYK'sında görev yaptığı dönemde TRT'ye yaptığı programlardan aldığı yüksek miktarlardaki telif ücretleri ile gündeme gelmişti.