Polemik & Kulis
04 Eki 2011 13:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:52

O GAZETECİ İLE DE HELALLEŞTİ! AYDIN DOĞAN REKOR DAVADAN VAZGEÇTİ! (MEDYARADAR/ÖZEL)

Aydın Doğan, toplumsal şiddeti düşürmek adına çeşitli kurum ve şahıslara açtığı davaları geri çekmişti! Bir gazeteci hariç...

Aydın Doğan, milletvekili seçimleri sonrasında tıpkı Başbakan Erdoğan gibi "toplumsal şiddeti düşürmek" için adım atmış ve çeşitli kurum ve şahıslara açtığı davaları geri çektiğini açıklamıştı.

Ancak Doğan’ın devam ettirdiği bir dava vardı, o da Sabah Gazetesi’nin Özel İstihbarat Servisi Müdürü Abdurrahman Şimşek aleyhine açtığı davaydı.

Abdurrahman Şimşek  "Doğan’ın kâğıt dosyası" adlı yazı dizisinde Doğan Holding’in yurtdışındaki "vergi cennet"lerinde kurduğu aile şirketleri üzerinden ithalat yaparak haksız kazanç elde ettiği iddiasını haberleştirmişti. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) raporuna dayanarak yapılan haberde  Hürriyet ve Milliyet’in küçük ortaklarının 36 milyon 500 bin lira zarara uğratıldığı iddia ediliyordu.

Aydın Doğan, kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle Şimşek hakkında İstanbul Bakırköy Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dört günlük yazı dizisi için bölüm başına 2, 5 milyon liradan toplam 10 milyon liralık tazminat talebiyle dava açtı.

Doğan milletvekili seçimleri sonrasında "helalleşmediği" Abdurrahman Şimşek ile hakkındaki SPK davasından beraat kararı çıkması üzerine helalleşti ve avukatları aracılığıyla mahkemeye verdiği dilekçeyle davayı geri çekti.

MEDYARADAR/ÖZEL