Medya
15 Ara 2014 14:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:59

O fotoğraf karesi Nuh Albayrak'ı şaşırttı! 'Gerçekten Oktay Ekşi mi geldi'

Star gazetesinin Genel Yayın Yönetmenliği görevini vekaleten yürüten Nuh Albayrak, Nedir bu panik, nedir bu öfke? başlıklı yazısında, Zaman gazetesine yönelik operasyonu köşesine taşıdı.

"Gerçekten Ekşi mi geldi!" diye hayret ederek soran Albayrak, Hürriyet yazarı ve Basın Konseyi Başkanı iken, sık sık polemik yaşadığı Ekrem Dumanlı'yı ziyaret eden Oktay Ekşi ile ilgili şunları yazdı:

GERÇEKTEN EKŞİ Mİ GELDİ!
Birkaç yıl önce Basın Konseyi ve Oktay Ekşi'nin "antidemokratik, ideolojik ve art niyetli" karar ve tutumlarını eleştiriyorduk. Meslektaşımız Ekrem Dumanlı ise bu mücadelede oldukça ön saflarda yer alıyordu. Hatta sayın Ekşi Hürriyet'teki köşesinden kendisine zaman zaman sert cevaplar vermişti. Dün bu iki ismi kucaklaşırken gördüm.
Gerçekten görüntüdeki gibi sayın Ekşi, Ekrem Dumanlı'nın bulunduğu yere mi geldi acaba?
Çünkü onlar durdukları yerden pek ayrılmazlar da...

SAMİMİYETİNİZİ SEVEYİM
Paralel olmayan medyaya karşı sürdürülen kampanyaların en samimiyetsizi "samimiyetsiz" nitelemesidir. Zira bu itham bazen bir savunma mekanizması olarak devreye girer ve kullananı ele verir. Nitekim, geriye doğru baktığınızda tutarsızlıkları yani samimiyetsizlikleri çok net görebilirsiniz. Mesela siz ortada hiçbir gerekçe yokken (kurumsal olarak hâlâ hayatta olan; sadece faaliyeti durdurulan) İhlas Finans hakkında tam sayfa tezvirat yapar, birkaç gün sonra Asya Finans gündeme gelince de sürmanşetten, "Finans kuruluşlarını yıpratmak suçtur" derseniz size de "samimiyetinizi seveyim" derler...