Röportaj
14 Eki 2010 09:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:42

O EVRENDEN TORPİLLİ, BİR YARIŞMAYLA HAYATI DEĞİŞTİ!

Var mısın Yok musun?'la ünlenen Hanzade Durmuş, Show TV'nin yeni yarışmasına hazırlanıyor

Var mısın Yok musun’a katılan Hanzade Durmuş, Acun Ilıcalı’nın yapımcı olarak imza attığı ’Yok Böyle Dans’ adlı yeni yarışmanın sunucusu oldu.

22 yaşındaki Hanzade, her şeyin kendisi için büyük bir sürpriz olduğunu söylerken; hayatını değiştiren etkenin bir kişisel gelişim kitabı olduğunu anlattı. Evrenden Torpilim Var adlı kitabı okuduktan sonra pozitif düşünmeye başladığını belirten genç sunucu ’Şimdi pozitif düşünüyorum ve kendime küçük hedefler koyarak hayatı akışına bırakıyorum’ dedi.

- Ekran maceranız ’Var mısın Yok musun’da başlamış...
 İstanbul’da üniversitede okuyordum. Temmuz ayında mezun oldum, İzmir’e döndüm. ’Var mısın Yok musun’a, Ülkühan 500 bin TL kazandığı zaman başvuru yapmıştım. 500 bin TL sahibini bulunca yarışma bitmişti, benim de ümidim tükenmişti. Bir ay sonra aradılar. İstanbul’a geldiğim günün akşamında ekrana çıktım. Bir günde oldu her şey.

HEMEN HEVESLENME

- Teklif nasıl geldi?
Yarışma sonrasında beni konuşmaya çağırdılar, şoke oldum. Deneme çekimi yapacaklarını belirterek ’Hemen heveslenme kesin değil’ diye de uyardılar. Hayatımda ilk defa elimde mikrofon alarak doğaçlama röportaj yaptım. Sonuç olumluydu, müjdeyi verdiler: Yarışmayı sen sunacaksın!

14 ÜNLÜ ÇİFT YARIŞACAK

- ’Yok Böyle Dans’tan bahseder misiniz?
Ünlü isimler ile yabancı profesyonel dans hocaları partner olacak. 14 çiften her hafta biri elenecek. Ben yarışmacılarla iç içe olup, onlarla mini söyleşiler yapacağım.

- Çok hızlı konuşuyorsunuz. Diksiyon problemi yaşayacağınızı düşünüyor musunuz?
Evet... Bu kafamda bir soru işaretiydi. Yavaş konuşmadığımı Acun Bey’e söylediğimde, ’Hızlı konuşan bir insanı yavaşlatamazsınız. Soğuk ve doğallıktan uzak olur’ dedi. Heyecanlı bir atmosferde hızlı konuşmanın avantajlı olacağını düşünüyor.

-  Acun Ilıcalı katıldığı bir programda ’Hanzade kabul eder mi diye düşünürken, onun çok istekli olduğunu gördük’ dedi. Gerçekten çok istekli miydiniz?
Asla reddetmeyeceğim bir şey değildi. Dansı çok severim. Sunuculuk aklımda yoktu ama teklif geldiğinde ’Neden olmasın’ dedim. Televizyonda her zaman çalışmak istemişimdir.

’KOÇ’ GİBİ İŞLETME MEZUNU
1988 İzmir doğumlu olan Hanzade Durmuş, ilköğretim ve liseyi İzmir’de okudu. Koç Üniversitesi İşletme mezunu olan Durmuş’un hayatı Acun Ilıcalı’nın teklifiyle değişti. 22 yaşındaki genç sunucunun en beğendiği şarkıcı; Shakira. En beğendiği aktör ise Patrick Dempsey. Kova burcu olduğunu söyleyen Durmuş, altıncı hislerine çok güveniyor; kişisel gelişim kitapları kütüphanesinden eksik olmuyor. Durmuş, ’Bütün bu olumlu gelişmeler bir kitap sayesinde oldu. ’Evrenden Torpilim Var’ kitabını arkadaşlarım önermişti. Bayağı işe de yarıyor. Pozitif düşünüyorum’ diyor.

Yeni mezun biri için 39 bin lira iyi para!
’VAR mısın Yok musun’dan 39 bin lirayla ayrılan Hanzade Durmuş, yarışma atmosferini şöyle anlattı: ’Çok kötü tablolardan gelmiştim. İlk başta güzel başlamıştım. Son 9 kutu kala bebir tane 500 binlik kutum vardı. Orada ümitlerim tam yıkılma noktasındaydı. Bir tane 500 bin açılsa çok başında bitmiş olacaktı her şey... Neyse ki 500 binim son dörde kadar direndi. Bu kadar direnmişken devam etmenin anlamı yoktu. Beni en çok korkutan sıfır kazançla ayrılmaktı. İnsan çok para kazanmak ister ama yeni mezun olmuş 22 yaşında biri olarak 39 bin çok iyi bir para. Normal hayatımda çok daha fazla geleceği düşünen biriydim. Hayal kırıklıklarım oluyordu. Hayat bana bir şeyi çok istediğin zaman elde edeceğimi gösterdi. Hayatı akışına bırakmak lazım. Tuttuğunu koparmayı seven bir insanım ama öyle olmadı diye kendime zarar vermem.

Tesadüflere inanırım, işte kanıtı
- Hayatta tesadüflere inanır mısınız?
Burada olmam da bunun kanıtıdır. Kalbim çok temizdir. Çok istediğim şeyler hep oldu. Verdiğim kararlarda kafamda soru işareti bile kalsa zamanla doğru kararları verdiğimi görüyorum. Bu yarışma benim için çok büyük bir şanstı. 

-  Karar alırken mantığınızla mı, yoksa duygularınızla mı hareket edersiniz?
Her ikisi de denilebilir. Bazı olaylarda sadece duygusal, bazı olaylarda sadece mantık yolu ile karar veriyorum.

İLERİ GİTMEK İSTİYORUM

-  Var mısın Yok musun’da yarışırken, bu ekiple çalışırım dediğiniz oldu mu?
Acun Bey’in teklifi beni çok mutlu etti ve aynı zamanda çok da sürpriz oldu.

-  Geleceğe dönük planlarınız var mı?
Sunuculuk istediğim şeydi. İşimde başarılı olmaya çalışacağım. İnşallah bu şekilde devam ederim. Bu projede başarılı olup ileri gitmeyi isterim.

Doğru insanı buldum
- Temmuz ayında evleniyormuşsunuz?
Hayatımda her şey gibi bu da sürpriz oldu. Aslında evlenmeye bir anda karar verdik. Doğru insanı bulduktan sonra düşünmenin anlamı yok. Ben ’evleneceğim’ dediğim zaman kız arkadaşlarım ağlamaya başladı. ’Nasıl böyle karar verdin’ diye şaşıranlar oldu. Fakat ben doğru insanın bulmuştum. Yaşımın 22, 32 ya da 42 olması hiç fark etmez. Ben 22, nişanlım Saygun ise 27 yaşında. Genç yaşta evlenmenin olumsuz bir şey olduğunu düşünmüyorum. Kararlarımın da doğal olduğuna inanıyorum. Çünkü belli bir yaştan sonra insanlar daha çok mantıklarını devreye sokuyor.

Emin BABACAN / AKŞAM