Televizyon
18 Eki 2013 15:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:42

O DİZİYE RTÜK'TEN "TEMİZ" RAPORU!

RTÜK eleştirilere konu olan Pis Yedili adlı TV dizisine ''Gülmece'' diyerek onay verdi ve cezaya gerek görmedi.

RTÜK, eleştirilere konu olan Pis Yedili adlı TV dizisine onay verdi. RTÜK üyeleri, dizide yer alan '' Toynaklı, sapık, salak, üfürük'' gibi ifadelerin, ''Gülmece unsuru'' biçiminde kullanıldığını belirterek, cezaya gerek görmedi.

Gazeteport'un edindiği bilgiye göre, RTÜK toplantısında, Show TV'de yer alan diziye gelen şikayetler değerlendirildi.  İzleme ve Değerlendire Dairesi raporunda '' Dizideki diyaloglarda, varoş, toynaklı, sapık, salak, üfürük gibi düzeysiz ifadeler vardır. Yanlış dilin, günlük dile de yansıyacağı düşünüldüğünde,yayınlarda düzgün dil kullanımı önemlidir'' denildi ve ceza verilmesi istendi.

''HAYATINIZ RENKLENSİN''
Ancak RTÜK üyeleri, '' Dizide kullanılan ifadelerin gülmece unsurunun bir parçası olarak ekrana getirildiği, hoş olmayan bazı kullanımlar olsa da, yasayı ihlal eder boyutta bulunmadığı'' gerekçesiyle Show TV'ye ceza verilmesine gerek görmedi.

Dizinin senaristi Gani Müjde de diziye gelen bazı tepkiler için ''Oturup izleyenler, Pis Yedili'nin dostluk, arkadaşlık, dayanışma gibi kavramları işlediğini görür, daha çok utanırlar. Biraz dizimizi izleyin de hayatınız renklensin'' cevabını vermişti