Gündem
09 Mayıs 2023 20:23 Son Güncelleme: 09 Mayıs 2023 20:27

O bölgelere 15 günlük giriş yasağı getirildi

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamayla, Dicle ilçesine bağlı Kayı, Kırkpınar ve Kurşunlu Mahalleleri sınırlarında bulunan Kurşunludüzü ve Görüse Dağı bölgesi 15 günlük “Geçici Özel Güvenlik Bölgesi” ilan edildiği açıklandı.

Diyarbakır’ın Dicle ilçesine bağlı Kayı, Kırkpınar ve Kurşunlu Mahalleleri sınırlarında bulunan Kurşunludüzü ve Görüse Dağı bölgesi 15 günlük “Geçici Özel Güvenlik Bölgesi” ilan edildi.

Dicle ilçesine bağlı Kurşunludüzü ve Görüsü bölgesinin “Geçici Özel Güvenlik Bölgesi” ilan edilmesine ilişkin Diyarbakır Valiliğince yazılı açıklama yapıldı. Valilik açıklamasında şöyle denildi:

“Milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla; Diyarbakır ili Dicle ilçesi Kayı, Kırkpınar ve Kurşunlu Mahalleleri sınırlarında bulunan Kurşunludüzü, Görüse Dağı Bölgesi; Diyarbakır Valiliğince 19 Mayıs 2023 saat 00.01 ile 2 Haziran 2023 saat 23.59’a kadar 15 gün süre ile 'Geçici Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edilmiştir.

Vatandaşlarımızın bu tarihler arasında, can ve mal güvenlikleri bakımından söz konusu bölgeye izinsiz olarak girmeleri yasaktır. Yasağa uymayanlar hakkında 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 66’ncı maddesi gereğince cezai işlem uygulanacaktır.”