Gündem
25 Mar 2024 10:53 Son Güncelleme: 25 Mar 2024 11:03

O bilirkişi hangi GYY eşi? Kazıdıkça skandal çıkıyor!

World Tourism Forum eski başkanlarından Bulut Bağcı tarafından dolandırılan mağdurların avukatı Dr. Ahmet Keşli’den MedyaRadar’a bomba açıklamalar. Keşli, ‘Bulut Bağcı’nın dolandırıcılığını aklayan bilirkişi, bir internet sitesi yayın yönetmenin eşidir. Bilirkişi ve Bulut Bağcı’nın HTS kayıtlarının incelenmesi için başvuruda bulunduk ancak mahkeme kabul etmedi’ dedi.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, World Tourism Forum eski başkanlarından Bulut Bağcı dosyasından skandallar eksik olmuyor. Bağcı, World Tourism Forum isim hakkını 26 Aralık 2017 tarihinde Vip Organizasyon isimli firmaya devretti. Bağcı’nın devir tarihinden sonra aynı marka ismini kullanarak organizasyonlar yaptığı ortaya çıkınca firmayla mahkemelik oldu. Bakırköy 3’ncü Fikri ve Sınai Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya sunulan  ilk bilirkişi raporunda Bağcı’nın World Tourism Forum ismini kullanarak organizasyonlar yaptığı  fotoğraf ve sosyal medya paylaşımlarıyla  belgelendi.

EK RAPORLA AKLANDI!

Aynı mahkemeye 9 Eylül 2022 tarihinde bilirkişi Ezgi Esnik Günay tarafından hazırlanan ek bilirkişi raporu gönderildik.  Bulut Bağcı’yı aklayan raporun sonuç kısmında şu ifadelere yer verildi: ‘Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar herhangi bir hizmet veya ürün tanıtımı yapılmadığı görülmekte 9 Aralık 2021 tarihli  bilirkişi raporunda yer ‘markanın tescil kapsamın yer alan’ sempozyum, konferans, kongre ve seminer düzenleme hizmetleri kapsamında kullanıldığı sonucuna katılmak mümkün değildir. Bu paylaşımlara ‘Marka hakkında tecavüz sayılan fiil’ olarak değerlendirilemeyeceği sonuç ve kanaatine varılmıştır’ denildi. Mahkeme,  ek bilirkişi raporu sonucu Bağcı’yı akladı.

 

15 GÜNLÜK HTS KAYDI İSTENDİ!

Vip Organizasyon vekili Avukat Ahmet Keşli, hazırlanan ek bilirkişi raporundan sonra Bulut Bağcı, Bağcı’nın avukatı Selman Alibaş ve bilirkişi Ezgi Esnik Günay arasında rapor hazırlanmadan önce herhangi bir telefon görüşmesi yapılıp yapılmadığının  araştırılması için 15 günlük HTS kaydının çıkarılmasını talep etti. Ancak mahkeme bu talebi reddetti.

MedyaRadar’a konuşan Keşli, ‘ Bulut Bağcı olayının medya, hukuk ve siyasi ayakları var. Hepsi iç içe girmiş durumda. İlk rapor lehimize çıktı. Ancak ilk rapora avukatlar itiraz etti. Mahkeme, karşı tarafın ek rapor talebini kabul  etti. Ek raporu gördükten sonra bunun tamamen Bulut Bağcı’yı aklamak için hazırlandığına kanaat getirdik. Bulut Bağcı, markayı kullanarak Afrika’da kongreler düzenlemiş, anlaşmalar yapmıştır. Bunu yapılan haberlerde ve sosyal medya paylaşımlarında kendisi de açıklıyor. Biz avukatın, Bulut Bağcı’nın ve bilirkişinin 15 günlük HTS kayıtlarının çıkarılmasını talep ettik ama bu talebimiz kabul edilmedi.’ 

Dr. Keşli, açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Ek raporu hazırlayan bilirkişi Ezgi Esnik Günay, TGRT İnternet sitesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Günay’ın eşidir. Aynı internet sitesine girdiğinizde onlarca Bulut Bağcı güzellemeleri görebilirsiniz. Her şey iç içe girmiş durumda. Yetkisiz mahkemelerden kararlar çıkartıyorlar. Bağcı, hakkında sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili erişim engeli alınması için mahkemeye başvuruyor. 16 Mart 2024 tarihinde Manisa 1. Sulh Ceza Hakimliği’ne başvuruyor. Mahkeme aynı gün erişim engeli kararı alıyor. Şüpheli şahıs tarafından erişimin engellenmesi talep edilen ilgili haber sitelerinin merkezleri ve bu haberleri retweet suretiyle paylaşan şahısların ikamet adresleri Manisa ili olmamakla birlikte kararlar buradan alınmaktadır. Şüpheli şahsın adresi İstanbul’dur. Türkiye’de yerleşim yerinin bulunmaması hâlinde yetki şahsın son yerleşim yeridir. Dolayısıyla Manisa Adliyesi’nin yetkisi yoktur. Bunun üzerine yapılan araştırmalar neticesinde Bulut Bağcı'nın kuzeni şüpheli Nihal ve eşinin ne tesadüf ki Manisa adliyesinde memur olarak çalıştığını tespit ettik. Bu kişilerle ilgili 18 Mart 2024 tarihinde suç duyurusunda bulunduk’ 

ETİKETLER
#gyy #Bulut Bağcı