Gündem
07 Şub 2012 13:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:18

"O ABD'Lİ YAZAR TÜRKİYE'YE GELİRSE..." YAZAR POLEMİĞİ SÜRÜYOR!

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında neler söyledi?

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında 'Tutuklu gazeteciler olduğu için Türkiye'ye gelmiyorum' diyen ABD'li yazar Paul Auster'ı davet eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ''O yazarın gelmesi durumunda beraber İsrail'e gitsinler'' dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

HUMUS'UN HESABI SORULACAK

Irak’ta, Mısır’da, Libya’da Suriye’de kendi halklarına karşı kaplan kesilenler işgal altındaki toprakların istismarını yaptılar.
Babalarının izinde gidenler mutlaka hak ettiklerini bulacaklar. Hama’nın hesabı sorulmamıştı ama eminim Humus’un hesabı sorulacak.
Ne diyor Beşar Esad, “Ölene kadar savaşırım.” Madem ölene kadar savaşacaktın neden Golan tepeleri ölene kadar için savaşmadın.

SURİYE'DE OLANLARA SESSİZ KALAMAYIZ

Suriye bizim izin sıradan komşu değildir, Suriye halkı sıradan bir halk değildir. Suriye'nin her metrekaresinde bizim ortak tarihimizin izlerini görürsünüz. Suriye halkı bizim kardeşimizdir. Bu kardeşlik tarihe kanla yazılmış bir kardeşliktir. Suriye'de olanlara sessiz kalamayız. Suriye halkına sırtımızı dönmeyiz. Biz, anamuhalefet gibi kendi halkını katleden zalimlerin sırtını sıvazlamayız. CHP gitsin Baas Partisi'ne destek versin
Suriye'de barışın ve istikrarın tesisi için çaba gösteriyoruz. Suriye yönetiminin değil, halkının yanında yer alacak ülkelerle işbirliği başlatacağız bunun hazırlığını yapıyoruz. Arap Liginin girişimlerini desteklemeye devam edeceğiz

BEŞAR EDEN BULUR

Gittiğin yol yol değil. Bu yol çıkmaz sokaktır. Daha fazla kan akıtmadan, daha fazla masum sivilin canını almadan bu yoldan dönmesini bir kere daha tavsiye ediyorum.

Beşar Esad’a kendi dilinde sesleniyorum, “Ey Beşar, men dakka dukka”, ey Beşar, eden bulur.
Zalimin eline öldürme lisansı verilmesi kabul edilebilir değildir. Veto yetkisine haiz olmanın sorumluluğu büyüktür. Olaylara sessiz kalanlar yapanlar ve çanak tutanlar kadar suçludur.

AUSTER TÜRKİYE'YE GELİRSE KILIÇDAROĞLU İLE İSRAİL'E GİTSİN

Kılıçdaroğlu o yazarı Türkiye’ye davet etmiş. CHP’nin davetine icabet edip gelirse daha sonra beraber İsrail’e gitsinler.
İsrail’de tutuklu gazeteci yok demek Filistin şehitlerine haksızlıktır.

İsrail hapishanelerindeki Filistinli yazarlar vatan toprağını öpemeden şehit oldular.
Türkiye’de gazetecilerin değil darbeye zemin hazırlamak isteyenlerin tutuklandığını anlatacağız.
Gitsinler İsrailli gazetecileri askeri sansür kuruluna sorsunlar.
Dersimli olarak parti içinde Dersim konusunun konuşulmasına yasaklayacaksın, sonra yabancı gazetelere Türkiye'de fikir özgürlüğü yok diye yazacaksın.

CHP Genel Başkanı Türkiye'yi karalayarak son derece çirkin, tehlikeli bir kampanya yürütüyor

Sadece Türkiye değil CHP bile böyle bir genel başkanı hak etmiyor.

DİNDAR NESİL POLEMİĞİ
31 Mart vakasıyla başlayan süreçte irtica diyerek bu ilkenin dini ve manevi değerleri ayaklar altına alındı.
Türkiye hiçbir zaman irticaya prim vermedi. Ama Türkiye bu irtica kampanyasına çok ağır bedel ödedi.
Anayasa'nın 24. maddesini açın okuyun. Dindar insandan çağdaş olmamaz mı, hem çağdaş hem dindar olamaz mı bir insan? Bunlar dindarlığı ne anlıyor? Fatih projesiyle bunlara bir ders verdik

BİZE HİÇ KİMSE ROTA GÖSTEREMEZ

Hiç kimse bize mürebbiye edasıyla hedef gösteremez, rota gösteremez. 'Bu hükümetin gizli ajandası var' denilerek ensemizde boza pişirilmesine müsaade etmeyiz. Bu ülkede dindarlara yıllarca 2. sınıf insan muamelesi yapıldı.

DAYATMA İÇİNDE DEĞİLİZ

Siz bu ülkede yıllardır laikliği nasıl ölçtünüz? Hangi cihazı kullandınız? Üniversite kapılarında laikliği nasıl kullandınız. İkna odalarında hangi aleti kullandınız? Ey Kılıçdaroğlu, başörtüsü düzenlemesini niye Anayasa Mahkemesine götürdünüz? Biz 9 yıldır hiç bir dayatmanın içinde olmadık, bugün de değiliz, yarın da olmayacağız

OLSA OLSA BİLGİSAYARLARI FORMATLARSINIZ
Siz olsa olsa bilgisayarları formatlarsınız ama zihinleri asla... Hiç bir parti kendi tasavvurunu dayatmaz dayatamaz işte biz bunun bilincindeyiz. Toplum mühendisliğine de karşıyız siyaset mühendisliğine de