Gündem
05 Mar 2014 07:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:58

'Nymphomaniac' festivalde tek şartla gösterilecek!

Türkiye'de vizyona girmesi yasaklanan Lars von Trier'in sansasyonel filmi 'Nymphomaniac', İstanbul Film Festivali'nde gösterilecek.

Filmin Türkiye’de vizyona girmesi Değerlendirme Sınıflandırma Üst Kurulu’nun kararıyla yasaklanmıştı. İstanbul Film Festivali, resmi Twitter hesabında, filmin 5-20 Nisan tarihleri arasındaki festivalin programında yer alacağını şu tweet'le duyurdu:

"Lars von Trier’in tartışılan filmi Nymphomaniac, 33. İstanbul Film Festivali kapsamında +18 yaş uygulamasıyla seyircilerle buluşacaktır."

Radikal'in haberine göre festivalde gösterilecek filmin sansürlü olup olmayacağı sosyal medyada merak konusu olurken, yine festivalin resmi hesabından bir soruya verilen yanıtta, "filminin kısa versiyonu olan festival kopyası gösterilecektir" denildi.

"KURULUN NET BİR KRİTERİ YOK"
Filmin Türkiye'deki dağıtımcısı, Umut Sanat’tan Yusuf Karabol şu açıklamayı yaptı:

“Filmin +18 yaş sınırı alarak vizyona gireceğini düşünüyorduk. Çünkü daha önce ‘Mavi En Sıcak Renktir’ ve Kim Ki Duk’un yönettiği ‘Acı’ gibi tartışmalı filmler geçmişti kuruldan. Ne yazık ki net bir kriter yok bu konuda. Kuruldaki o andaki kişilere bağlı. A kişileri olunca geçiyor, B kişileri olunca geçmiyor. Kurul filmin blurlanmış halini izledi. Ona rağmen geçmedi. Biz Türkiye’de penetrasyon ve oral seks sahnelerinin sorun yaratacağını filmin yapımcılarına iletmiştik. Onlar da bu sahneleri blurlayıp bize göndermişti. Yasağın kalkması için mahkemeye mi başvururuz yoksa başka alternatifler mi gündeme gelir şimdilik bir şey diyemiyorum. Bundan sonra atacağımız adımları, filmi Türkiye’de birlikte dağıtacağımız Özen Film’le yapacağımız görüşmelerden sonra belirleyeceğiz. Ama filmi İstanbul Film Festivali’ne verdik, orada seyirciyle buluşacak."