Spor
25 Haz 2023 12:13 Son Güncelleme: 25 Haz 2023 12:16

Nusret'ten eleştirilere ilk kez yanıt: Bir daha asla!

2022 Dünya Kupası finalinin unutulmaz ismi Nusret Gökçe, yaşanan tartışmalı görüntüler hakkında ilk kez konuştu...

Ünlü şef Nusret, geçen yılki Dünya Kupası finalinde yaşadığı ve onu global ölçekte eleştirilerin hedefi haline getiren olaylar hakkında konuştu. Nusret, Fransa ve Arjantin finalinden sonra aniden sahaya girerek, kupayı kazanmış olan Arjantinli oyuncuların peşinden koşmuştu.

Lionel Messi, parlak kariyerinde eksik kalan tek büyük kupayı kazanırken, ünlü şefin ona ulaşmaya çalışmasından belirgin şekilde rahatsız olmuştu. Bir diğer sahnede, şef bir başka oyuncunun madalyasını ağzına aldı ve Arjantin ekibi kutlama yaparken kupayla fotoğraf çektirmeye çalışmayı sürdürdü.

NUSRET GÖKÇE: BİR DAHA ASLA!
‘Salt Bae’ lakabıyla bilinen 39 yaşındaki Nusret Gökçe, konuyla ilgili ne düşündüğünü açıklamaya çalıştı ve bir daha asla Dünya Kupası’nda sahaya adım atmayacağını söyledi.

The Times’a maçta neden olduğunu anlatan Nusret, “Arjantin’i seviyorum; orada yaşadım. Onları desteklemek için gittim. Takımdaki birçok kişi restoranıma geldi. Kendimi yabancı hissetmedim. Özel bir andı. Orada olma nedenim hakkında bir şey yapamam ama bir daha asla, asla Dünya Kupası sahasına adım atmam.” dedi.

Sahaya reklam amacıyla girmediğini söyleyen Nusret, “Dünya Kupası’nı iki milyar insan izliyordu… Kaç kişi benim hakkımda konuşuyor? Beş milyar. Tüm dünya. Sahaya bir reklam amacıyla girmedim; sadece böyle hissettim. Sonra biraz şaşırdım. Sahada en az başka 1.000 kişi vardı ama videoyu gösterdiklerinde sadece ben olduğumu söylüyorlar.” ifadelerini kullandı.

“BİR ŞEY ÇALMADIM!”
Tartışma olan görüntüler hakkında “Hiçbir zaman bir şeyi gölgede bırakmak istemedim. Dikkat çekmeyi sevmedim. Kimseye vurmadım, bir şey çalmadım.” diyen Nusret, üzerinde takılı olan gümüş bir yüzükle kupaya vurdu, yüksek sesle çınlama yarattı. Arjantinli futbolcu Di Maria onun yanında tamamen şaşkın bir ifadeyle baktı.

FIFA’nın kuralları, kupaya sadece kazanan ekipten isimlerin dokunabileceğini belirtiyor. Bu durumda Z listesinden bir kişinin kupaya neden bu kadar yakın olduğu sorgulandı.

FIFA, Nusret’in sahaya nasıl girdiğini araştırdıklarını söyledi ancak herhangi bir bulguyu kamuoyuyla paylaşmadılar. FIFA başkanı Gianni Infantino daha önce Salt Bae’nin restoranlarında görüntülenmişti.