Gündem
21 Eyl 2015 15:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:53

'NUSRAT' mobil oyunu rekora koşuyor!

Çanakkale Savaşları'nın 100. yılında Çanakkale ruhunun gençlere dijital ortamdan da ulaştırılması amacıyla geliştirilen 'NUSRAT' isimli mobil oyun, 1 milyon kullanıcıya ulaştı.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca, Çanakkale ruhunun gençlere dijital mecralardan da ulaştırılması amacıyla geliştirilen "NUSRAT" isimli mobil oyun, 1 milyon kullanıcıya ulaştı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Proje Yöneticisi Emre Alıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 Boyutlu Çanakkale Mobil Savaş Oyunu Projesinin "NUSRAT"ın Gençlik ve Spor Bakanlığınca Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında Çanakkale ruhunu teknoloji aracılığı ile dijital mecralardan gençlere ulaştırılmasına katkı amacıyla yürütüldüğünü belirtti.

NUSRAT ismindeki mobil savaş oyununun ismini Çanakkale Savaşının kaderini değiştiren Nusrat Mayın Gemisi'nden aldığını ifade eden Alıç, şöyle devam etti:

"Nusrat Mayın Gemisi, elinde kalan son 26 mayını boğaza döşeyerek düşman donanmalarında büyük kayıplar olmasını sağlamıştır. Mobil oyunun ilk bölümünde de bu tarihi görev oyuna yansıtılmış sınırlı sürede düşman gemilerine yakalanmadan mayınların döşenmesi beklenmektedir. Oyunun diğer bölümlerinde de tarih bilgileri doğrultusunda sırasıyla 18 Mart Deniz Muharebesi, Tekke Koyu Çıkarması, Kirte Köyü Muharebesi, Arıburnu Çıkarması ve Conk Bayırı mücadeleleri oyuna yansıtıldı."

NUSRAT-2 de çıkıyor

Alıç, oyuncuların kendini savaşın içinde hissederek, yerine göre top atışı yaparak yerine göre de süngü kullanarak mücadeleye ruhen de katılmasını sağlayacak kalitede ses ve görüntülerin özenle hazırlandığını belirtti.  Alıç, projenin amacını, "Günümüz teknolojilerinden gençlerin en çok tercih ettiği platform ve mecra olan mobil oyun aracılığıyla tarihimizi onlara yaşayarak öğretmek ve etkili bir şekilde Çanakkale mücadelesinin ruhunu yaşatmak" sözleriyle aktardı.

Mobil uygulama marketlerinden ücretsiz indirilebilen NUSRAT oyununun şimdiye kadar 1 milyon kullanıcı tarafından indirildiğini bildiren Alıç, oyun böylece mobil uygulama marketlerinde kısa sürede en çok tercih edilen oyunlar arasında ilk sıralara yükseldiğine işaret etti.

Alıç, "Uygulama marketlerinde, sosyal medyada ve maillerle gelen 30 binden fazla geri bildirim de bir ilk olan bu milli oyunun ne kadar çok sevildiğini göstermektedir" dedi.

Emre Alıç, kullanıcılardan gelen yoğun istek üzerine NUSRAT-2 oyununun geliştirilme aşamasında olduğunu kaydetti.