Magazin
31 Tem 2012 16:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:58

NURSELİ İDİZ HABERİNİ YAPAN MUHABİRE KUTLAMA!

Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı, Alaçatı'da Nurseli İdiz'i sarhoş halde görüntüleyen muhabirini övdü.

Bursalı, haberi yapan magazin muhabiri Kahraman Durak'ı överken, muhabiri yalancılıkla suçlayan Nurseli İdiz'i eleştirdi.

Şebnem Bursalı, "Magazini küşümseyenlere..." başlıklı bugünkü yazısında, Nurseli İdiz haberini yapan Yeni Asır muhabiri  Kahraman Durak'ı böyle övdü:

Yılın haberi Kahraman'dan

Ve 2012 yılının magazin haberciliğinde hem fotoğraf hem de haber alanında fark yaratan muhabir; ne mutlu ki Yeni Asır muhabiri Kahraman Durak'tır. Pazar gününden bu yana tüm Türkiye'nin gazetelerde, televizyonlarda, twitter ve facebookta en çok konuştuğu fotoğraf-haber, bütün yaz boyunca en düzeyli ve en özel haberleri sizlere ulaştıran Kahraman Durak'tan sözediyorum.
Çeşme Ayayorgi'deki "ses ve ışık tacizi" haberlerini de en önce ve en doğru şekilde yine hep Kahraman'ın kaleminden ve fotoğraflarından okudunuz. Kahraman'ın tekrar tekrar kutluyorum...
Ve; bir çift sözüm de Nurseli İdiz'e. Sanatına hayran olduğum Sayın Nurseli İdiz. Siz, gecesini gündüzüne katarak, aylardır ailesinden, minik kızından ayrı kalarak "sadece ve sadece" işini yapan Kahraman Durak'a "yalancı" diyemezsiniz. Çünkü; Kahraman'ın yazdığı haberin ve haberlerin hepsi, son satırına kadar DOĞRU'dur...

İdiz ve diğerleri...

Ben nasıl sizin sanatınıza laf edemezsem, siz de sadece işini yapan muhabirimin sanatına-işine laf edemezsiniz. Kötü bir dönem geçiriyor olabilir ve bundan dolayı alkol problemi yaşıyor olabilirsiniz. Biz bu haberi verirken sizi incitecek tek bir ifade kullanmadık. Ne sanatınıza ne de şahsınıza olumsuz bir söz söylemedik. Sadece; milyonların sevgilisi olan bir sanatçının, dünyanın neresine giderseniz gidin haber değeri taşıyan görüntülerini haberleştirdik.
Sizin fotoğrafınızı çekmek için 3 metre yanınıza kadar yaklaşan muhabirimi durdurmadığınız halde (o an farkında olacak durumda değildiniz çünkü), hatta kızınızla telefonda konuşup dönmek için para istediğinizi kendi kulaklarıyla duyacak kadar dakikalarca yanınızda olduğu halde müdahale etmeyen yine sizsiniz.
Yeni Asır olarak biz; milyonların hayran olduğu bir sanatçıya karşı, geçirdiği bu zor durumu atlatabilmesi için başta sanat dünyası olmak üzere herkesin yardım etmesi gerektiğini ertesi gün tekrar haberleştirdik ve bugün devamını yapıyoruz. Dünyanın neresine giderseniz gidin; sizin konumunuzdaki bir kişinin bu görüntülerini "niye haber yaptınız" diye kimse sormaz, soramaz, çünkü HABER'dir.
Sözün özü; Kahraman'ı tekrar kutluyorum.
Nurseli İdiz'e de bir çift sözüm var; Gece gündüz sadece işini yapan emekçi gazetecilere bir daha Yalancı demeyin. Bir sözüm de hem kendi meslektaşlarıma hem sanat camiasına hem de topluma aslında; sanatçı kolay yetişmiyor.
Nurseli İdiz'in bugün içinde bulunduğu durumdan belki hepimiz sorumluyuz. Bu değerleri yok saymak, onu dışlamak yerine, içine düştüğü durumdan kurtarmak için hepimiz birşeyler yapmalıyız.
Ben bir şans daha hakettiğine inanıyorum...