Medya
30 Mayıs 2012 12:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:43

NURGÜL YEŞİLÇAY PAZARTESİLERİN 'SULTAN'I OLABİLECEK Mİ?

Başrolünü Nurgül Yeşilçay'ın oynadığı Sultan dizisi, yayına girdi, ilk eleştiriler nasıl oldu?

Pazartesilerin sultanı belli oldu!

“Sultan” (Kanal D) önceki akşam hayatımıza girdi. Nurgül Yeşilçay sezon başında yaşadığı düş kırıklığını üzerinden atmış, yeniden doğabilirim mesajı veriyor gibiydi oyunculuğuyla.

Çok uzun süredir ekranlarda dayatılan aşiret- töre- infaz üçgeninde gerçekleşen diğer coğrafik dizilerin tersine yarı trajik yarı da komik bir havası var “Sultan”ın ilk bakışta. Bu iyi! Çünkü memleketin en batısıyla en doğusu arasındaki makas hep masa başında hayal üreten senaristler yüzünden bir hayli açılmış durumda.

Doğu deyince safi karanlık bir manzara çizen bazı dizilerin yarattığı tahrifatın üzerini çizecek gibi “Sultan.” Sadece biraz aceleye getirilmiş hissi yarattı bende. Özellikle her oyuncunun farklı bir şive ya da aksanla konuşuyor olması “Diyarbakır” ağzının bir türlü tutturulamamasına neden olmuş. Sanırım bir Settar Tanrıöven verebiliyor o ağzı. Diğer oyuncuların hakikaten aksan koçlarıyla biraz daha çabalaması lazım!

(Bu arada bir not da makyöz kardeşime; Nurgül’ün gözaltı torbalarının çok belirgin olması bir makyaj noksanlığı mı, yoksa hikayenin gereği midir?)

Mesut YAR / POSTA