CineRadar
14 Kas 2014 00:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:54

Nurgül Yeşilçay Gece'de aşkı arıyor!

Kasım’da sinema başkadır! Türk sinemasının ‘resmen’ 100. yılında salonlar yerli yapımların işgali altında… Murat Tolga Şen'den, haftanın filmleri...

Bu hafta gösterime giren 8 filmin, 5’i yerli…

Gece, Erden Kıral’ın son filmi ancak izleyen eleştirmenler tarafından yerden yere vuruldu. Nurgül Yeşilçay’ı izlemeyi sevmiyorum ancak bu kadar kötü ne olabilir merak etmekteyim, sırf bu yüzden yarın sinemanın yolunu tutacağım. Haftanın en çok PR yapılan filmi bir BKM yapımı olan Deliha… Film, sosyal medyada bol bol övecek ünlülere gösterildi ancak basın gösterimi vizyon sabahına alındığı için ‘eleştirmenler’ neye benzediğini bilmiyor, doğal olarak size de gidin ya da gitmeyin diyemiyoruz. Dişi Recep İvedik olarak adlandırılan film, BKM yapımlarının başarısını tekrar edebilecek mi bakalım? (Bu sorunun cevabını çok da önemsemiyorum, laf olsun diye yazdım)

Jim Carrey ve Jeff Daniels yıllar sonra gelen bir devam filmiyle Salak ile Avanak macerasına devam ediyorlar. İkisi de yaşlanmış, fondötenle kapatılamayacak kadar hem de,  o yüzden bu ergen esprileri biraz tuhaf kaçabilir artık. Ve nihayet içinde cin olmayan bir korku/gerilim filmi; Gizli Yüzler de bu hafta gösterime giriyor. Umarım iyi bir filmdir ve gişesi de yüksek olur da Türk korku sineması cin kabusundan uyanır.

Geçtiğimiz hafta gösterime girecekken son anda vizyondan çekilen ve bu haftaya kalan Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu filmini bir kez daha tanıtmaya gerek olmadığı için bu haftanın listesine sokmadık. Sinema yazarlarına gala gecesinde yaptıkları ayıbı da not ettik.

Uzun lafın kısası; seveceğiniz bir filmi bulabileceğiniz kadar çeşidi bol bir türler geçidi var sinemalarda... Sinema yazarımız Murat Tolga Şen, filmleri bilet almadan önce incelemeniz için Cineradar'da tanıtıyor. İyi seyirler!

Gece

Erden Kıral’ın yönettiği ve Nurgül Yeşilcay, Mert Fırat, Vildan Atasever, İlyas Salman, Ayça Damgacı, Hakan Yufkacıgil, Hakan Karahan ile Nur Sürer’in oynadığı Gece, 14 Kasım 2014′de Chantier Films dağıtımıyla Deniz Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Paramparça bir ailenin kaderinden nasibini almış evin büyük kızı Süsen… Çevresindeki hHer erkeği etkileyecek bir güzelliğe sahip Süsen’in, onunla aynı pavyonda çalışan kocası Yusuf ile çıkmaza girmiş bir evliliği vardır. Evlenip kendi yuvasını kurmak için ailesine karşı çıkmayı göze alır ama istediği hayatı kurmak hiç kolay değildir. Çünkü hayat bazılarına hep ters gider.

Deliha

Hakan Algül’ün yönettiği ve Gupse Özay, Derya Alabora, Esin Eden ile Cihan Ercan’ın oynadığı Deliha, 14 Kasım 2014’de UIP Filmcilik dağıtımıyla BKM Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Türkiye’de ilk kez bir kadın komedi oyuncusu kendi yazdığı karakteri beyazperdeye taşıdı. Deliha, biraz deli, çok matrak ve sahiden temiz kalpli bir genç kadının aşkı bulmaya çalışırken başından geçen komik olayları anlatıyor. Senaryosunu Gupse Özay’ın yazdığı filmde Deli kız Zeliha’nın hikâyesi arkadaşlarıyla falcıya gitmesiyle başlıyor. Yakışıklı Cemil ve erkek kardeşi Cemal o gün mahalleye bir fotoğrafçı dükkanı açıyor ve işler karışıyor.

Salak ile Avanak Geri Dönüyor

Bobby Farrelly ile Peter Farrelly’nin yönettiği ve Jim Carrey, Jeff Daniels, Laurie Holden ile Rob Riggle’ın oynadığı Salak ile Avanak Geri Dönüyor (Dumb and Dumber To), 14 Kasım 2014’de Pinema Film dağıtımıyla Pinema Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Böbreğe ihtiyacı olan Harry, bir kızı olduğunu öğrenince, Lloyd’u, Mary onu reddettiği için girdiği “komadan” çıkarmak üzere, yardım istemek için yollara düşer. Aslında sürekli kapatılmaları gereken akıl hastanesinden çıkıp, bir araçla ülkeyi kat ettikten sonra, kendilerini dünyanın en akıllı beyinlerine ev sahipliği yapan bir zirvede bulurlar. Ama orası artık öyle değildir.

Kanunun Ötesinde

Scott Frank’ın yönettiği ve Liam Neeson, Matt Scudder, Danny Ortiz ile Bar Owner’ın oynadığı Kanunun Ötesinde (A Walk Among The Tombstones), 14 Kasım 2014’de Mars Dağıtım dağıtımıyla Tanweer Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Matt Scudder, özel dedektiflik yapan eski bir polis memurudur. Karısı kaçırılıp öldürülen eroin kaçakçısı Kenny Kristo’ya istemeden de olsa yardım etmeye ikna olur. Özel dedektif, Kenny’nin karısının, kadınları korkunç işkencelerle öldüren bir cinayet şebekesinin kurbanı olduğunu, ilk kez cinayet işlemediklerini ve bunun da son olmayacağını keşfeder. Scudder, katilleri durdurmak zorundadır.

Dönüş

Mia Wasikowska, Warwick Thornton, Stephen Page, Robert Connolly, Tony Ayres, Claire McCarthy, Stephen Page, Simon Stone ile David Wenham’nin yönettiği ve Cate Blanchett, Hugo Weaving, Miranda Otto, Rose Byrne, Richard Roxburgh, Matt Nable, Mirrah Foulkes, Callan Mulvey, Harrison Gilbertson ile Dan Wyllie’nin oynadığı Dönüş (The Turning), 14 Kasım 2014’de M3 Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Küçük bir kıyı kasabasının sakinleri, sıradan yaşamlarını sarsan olağanüstü anları yaşarken, tereddüt ve pişmanlık hissediyor, sakinlerin bazı ilişkileri ister istemez değişiyor, kararlardan vazgeçiliyor, bazı kişilerin yaşamları sonsuza dek yön değiştiriyor.

Gizli Yüzler

Sümeya Kökten’in yönettiği ve Gülseven Yılmaz, Oğuz Galeli, Yeşim Ceren Bozoğlu ile Meriç Benlioğlu’nun oynadığı Gizli Yüzler, 14 Kasım 2014’de Ozen Film dağıtımıyla Cinemateque Distribution tarafından vizyona çıkarılıyor.



Zeynep, yakın arkadaşı Deniz’le yeni bir eve taşınır. Zeynep, taşındıkları bu evde huzurlu bir uyku düzeni sağlayamaz. Gördüğü kabuslar ve evde meydana gelen mistik ve rahatsız edici birtakım olaylar kafasını karıştırmaya devam eder. Düzenli bir şekilde gördüğü terapistine bu durumlardan bahseder ve yeni ilâçlarla uykusunu düzenlemeye, karmaşık hale gelen hayatını değiştirmeye çalışır.

Annemin Şarkısı

Erol Mintaş’ın yönettiği ve Feyyaz Duman, Zübeyde Ronahi, Nesrin Cavadzade ile Aziz Çapkurt’un oynadığı Annemin Şarkısı (Klama Dayîka Min), 14 Kasım 2014′de M3 Film dağıtımıyla Mintaş Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Ali, annesi Nigar’la beraber Tarlabaşı’nda yaşamaktadır. Doğu’da köylerinin boşaltılması üzerine göç ettikleri mahallede hayatları tekrar kesintiye uğramıştır. Şehirden uzak bir yere taşınmalarıyla beraber sorunlar başlar. Komşularının köye geri döndüğüne inanan Nigar, sabahları köyüne dönmek için hazırlanır. Bazı günlerse, kendini İstanbul sokaklarına atar. Ali, annesini mutlu etmeye çalışmaktadır.

CİNERADAR köşesi sinema-TV eleştirmenimiz Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri üstad Sadi Çilingir'e ait Sadibey.com sitesinden, izniyle alınmaktadır.