Gündem
25 Oca 2024 09:21 Son Güncelleme: 25 Oca 2024 09:25

Nurettin Yıldız'dan skandal bir açıklama daha: “Evlilikle ilgili İslam’ın yaş haddi yoktur"

Çocuk evliliklerini savunan Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız, çocuk evliliklerinin Kuran’a uygun olduğunu savunarak, “Evlilikle ilgili şeriatımız İslam’ın yaş haddi yoktur. Bluğ çağından önce de bir çocuk evlenebilir” dedi.

Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız, çocuk evliliklerinin Kuran’a uygun olduğunu savunarak “Evlilikle ilgili şeriatımız İslam’ın yaş haddi yoktur. Bluğ çağından önce de bir çocuk evlenebilir. Küçük çocukların da evlenebileceklerine dair hüküm Talak Suresi’nin 4. ayetidir. Aybaşı olmamışlar üç ay beklesin diyor. Kim aybaşı olmaz? Çocuk yaştakiler. Demek ki Kuran, çocukların aybaşı olmadan önce nikâhlanabileceklerini de kabul ediyor” dedi.

"Bu asılsız iddialar laik hukuka ve Türk toplumunun kültürel değerlerine meydan okumaktır"
Yıldız’ın çocuk evliliklerine Kuran’a dayandıran fikirleri tepki çekti. Cumhuriyet’ten Aytunç Ürkmez’in aktardığına göre, ilahiyatçı-felsefeci Prof. Dr. Şahin Filiz, “Bu apaçık sapkınlıktır. Bu asılsız iddialar laik hukuka ve Türk toplumunun kültürel değerlerine meydan okumaktır” dedi.

"Çocuk evliliğini savunmak Kuran’a ve İslama iman etmekle bir tutulamaz”
Prof. Dr. Filiz, “Çocuklarla ergenlikten önce bile evlenilebileceğini öne sürmek, en başta çocuklara yönelik cinsel taciz ve saldırganlığı meşrulaştırmaktır. Ayrıca nikâh ve evlilik, İslamda teşvik edilmiş olsa dahi ne Kuran’a inanıp inanmamakla ilgilidir ne de şeriatın bir gereğidir. Çocuk evliliğini savunmak Kuran’a ve İslama iman etmekle bir tutulamaz” diye konuştu.