Gündem
12 Eki 2020 14:37 Son Güncelleme: 12 Eki 2020 14:42

Nurcu Rektörden tuhaf mesaj: Dört Kıbrıslı'dan birinin Rum'dan farkı kalmamış

Nur cemaatinin önde gelen isimlerinden olan Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, sosyal medya hesabından bir 'Kıbrıs' mesajı paylaştı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 50'nin üzerinde hiçbir aday oy alamayınca, seçimler ikinci tura kaldı. 18 Ekim’deki ikinci turda, Başbakan Ersin Tatar ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı yarışacak. Seçimlere katılım yüzde 58,21 olarak gerçekleşirken, oyların yüzde 32,34'ünü elde eden Başbakan Tatar ilk sırada yer aldı.

"KIBRIS TÜRKİYE'YE İLHAK EDİLMELİ"

Öte yandan, Nur cemaatinin önde gelen isimlerinden olan Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz ise sosyal medya hesabından bir "Kıbrıs" mesajı paylaştı.

KKTC'deki seçimlerin hemen ardından mesaj paylaşan Akgündüz, Kıbrıs'ın Türkiye'ye bağlanmasını isterken, Kıbrıs'ta yozlaşmanın olduğunu iddia etti.

Ahmet Akgündüz, "Kıbrıs Türkiye'ye ilhak edilmeli. Zira dörtte birinin Rumlardan farkı kalmamış. Dini ve kültürel yozlaşma son noktasında..." diye yazdı.