Gündem
28 Mayıs 2013 13:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:11

NURAY MERT'TEN ORHAN PAMUK'A ŞOK SÖZLER: ŞÖHRET ŞIMARIĞI!

Nuray Mert İMCTV'de yayınlanan programda geçtiğimiz haftasonu Ankara'da gerçekleştirilen Demokrasi ve Barış Konferansı'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ayşegül Doğan'ın moderatörlüğü yaptığı programa katılan Mert,konferansın organiztörlerine çağrıda bulundu. Mert, imzacılar arasında yazar Orhan Pamuk'a yer verilemesini eleştirerek "Sembol ve şöhreti karıştırmamak gerek" dedi.

Çözüm süreci ile birlikte gündeme gelen ve dört ilde düzenlenecek olan Demokrasi ve Barış Konferansları'nın ilk ayağı 25-26 mayıs'ta ankara'da gerçekleştirildi. Yaşar Kemal, Tarık Ziya Ekinci, Vedat Türkali, Orhan Pamuk, Murathan Mungan, Rakel Dink, Prof. Dr. Yakın Ertürk, Prof. Dr. İonna Kuçuradi, Prof. Dr. Gençay Gürsoy, Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve Arif Sağ’ın çağrıcıları arasında yer aldığı “Demokrasi ve Barış Konferansı” na yönelik eleştirilerini Nuray Mert İMC TV'de dile getirdi.

"BU ÜNLÜ! ADAMI KINAMAK GEREK"

Yazar  Orhan Pamuk'un konferans çağrıcıları arasında olmasına rağmen programa katılmamış olmasını eleştiren Mert, Pamuk'un tavrının "yakışıksız" olduğunu söyledi.   Pamuk'un bugüne dek Kürt meselesine ilişkin tek bir söz söylemediğini ifade eden Mert " sembol ve şöhret farklı şeylerdir. Bunları karıştırmamak gerek. Pamuk'un konferansa gelmemesi sıradan bir şöhret şımarıklığıdır" dedi. Mert sözlerine "Bu ünlü! Adamı kınamak gerek" ifadeleriyle devam etti.