Medya
30 Eki 2015 15:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:08

Nuray Mert'ten Ali Bayramoğlu'na: Git kendini daha fazla rezil etmeden!

Cumhuriyet yazarı Nuray Mert, hakkında “iktidarın tüccar terzisi” dediği Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu’nun “itibarsızlaştırma esnafı” ifadelerini de içeren yazısına yanıt verdi.

Cumhuriyet yazarı Nuray Mert, hakkında “iktidarın tüccar terzisi” dediği Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu’nun “itibarsızlaştırma esnafı” ifadelerini de içeren yazısına yanıt verdi. Bayramoğlu için “Git kendini daha fazla rezil etmeden, demekten başka bir şey diyemiyorum” diyen Mert, ilgili yazıda hatırlatılan Radikal yazarı Cengiz Çandar hakkında yazdığı “Utanmaz adam” başlıklı yazısı için de özür diledi.

Nuray Mert’in Cumhuriyet’te yayımlanan yazısının ilgili bölümleri şöyle:

GİT KENDİNİ DAHA FAZLA REZİL ETMEDEN


Ali, onu ve kendi gibileri “tüccar terzi” diye tanımlamama sinirlenip, bana dair olduğu intibaı veren bir yazı yazmış, maalesef geç haberim oldu. Eleştiriye cevap vermek anlaşılır bir şey, ama onunki bir hezeyan, bir öfke patlaması, zaman zaman otoportre ve yansıtma hissi uyandıran acaip bir yazı.

Bizleri takip edenler onu da, beni de, yazdıklarımızı da, siyasi duruşlarımızın seyrini de biliyor, bu konuda kaygıya düşmem için hiçbir sebep yok. Ali, zamanında ciddi bir demokrat entelektüeldi, sonrası uzun hikâye, insanlık hali. Allah kimseyi o duruma düşürmesin. Hazin bir durum, o nedenle, “Git kendini daha fazla rezil etmeden” demekten başka bir şey diyemiyorum.

CENGİZ ÇANDAR'DAN ÖZÜR

Ali de, diğer bazıları da her vesile ile zamanında Cengiz Çandar’a yönelik “UtanmazAdam” başlıklı yazımı dillerine dolamış haldeler.

Konuyla hiç alakası yok, ama bu vesile ile Çandar’dan hepinizin önünde tekrar özür dilemek isterim. Çok farklı fikirleri savunduk, hâlâ pek çok konuda ciddi görüş ayrılıklarımız var, ama o başlık, ölçüsüz, yakışıksız bir başlıktı. Beşer şaşar ama hiç içime sinmedi, üç yıl önce bir Kürt konferansında pek çok insanın önünde kendisinden özür diledim, komplekssiz bir insan olduğu için hiç mesele etmedi. Konu budur.

Bunun dışında pek çok insana ilişkin eleştirel yazı yazdım, hâlâ yazıyorum, adı geçen isimlerden kimsenin hezeyana kapıldığına şahit olmadım. “Bakın size de neler yazdı” hatırlatmaları acıklı bir bana karşı cephe oluşturma çabasından başka bir anlam taşımıyor.

Eminim, sözü edilen isimler de, bu çabaları sadece gülünç buluyordur.

Nihayet asıl mesele, seçim! Mutlaka oy verelim, demokrasiye sahip çıkalım, bu istibdat rejiminden kurtulmak için demokratik mücadeleye devam edelim.