Gündem
05 Mar 2012 23:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:24

NURAY MERT'İ, ECE TEMELKURAN'I, BANU GÜVEN'İ BİZE DEĞİL O PATRONLARA SORSUNLAR!

24 ekranlarında 'Nerede Kalmıştık?'ta konuşan Star yazarı Ahmet Kekeç, gazeteci-yazar Ragıp Duran'ın eleştirilerine yanıt verdi.

Medya konulu yazılarıyla bilinen Ragıp Duran, Kekeç’i de hedef alan muhafazakar medya eleştirilerinde 28 Şubat medyasını örnek göstermişti. Dönemin Hürriyet, Milliyet ve Sabah’ın uyguladığı yöntemlerin bugünkü Zaman, Yeni Şafak ve Star gibi gazeteler tarafından devralındığını kaydeden Duran sert eleştiriler yöneltmişti. Ahmet Kekeç ve Nagehan Alçı’nın TV’deki programını da eleştiren Kekeç ’hiç bir muhalif fikre tahammül etmiyorlar’ demişti. Nuray Mert, Mehmet Altan, Banu Güven, Ruşen Çakır gibi işini kaybeden isimleri örnek veren Ragıp Duran şöyle demişti:

"KEKEÇ VE ALÇI’NIN OLDUĞU YERDE ÇAKIR’A YER VERMEZLER"

"Kendi görüşleri dışında hiçbir şeye tahammül edemiyorlar. Şimdi Nagehan Alçı’nın, Ahmet Kekeç’in egemen olduğu yerde tabii ki Mert’e, Çakır’a söz vermezler. Mehmet Altan’ın başına gelenlere bakın. Ahmet Şık, Nedim Şener gibi bir kısım arkadaşlarımızı hapse gönderiyorlar, bir kısım arkadaşlarımızı da köşelerinden ediyorlar. Banu Güven de bu süreçte dışarıda kalanlar arasında. Bence kitlesel bir kampanya bu."

BİZE DEĞİL TURGAY CİNER’E FERİT ŞAHENK’E SORSUNLAR

Ragıp Duran’ın eleştirilerine yanıt veren Ahmet Kekeç sert ifadeler kullanırken hükümeti destekleyen gazetecilerin Nuray Mert’ten sorumlu olmadığını söyledi. Ece Temelkuran, Banu Güven ve diğer isimlerin işlerini kaybetmesinden sorumlu tutulamayacaklarını kaydeden Kekeç ilginç bir cevap verdi:

"Ece Temelkuran’ın Nuray Mert’in sözünü kesen kimse bu soruyu onlara sorsun. Biz bunlardan sorumlu değiliz. Ben nasıl bir gazeteciden sorumlu olabilirim? Muhalefet sadece bu isimlerden mi ibaret. Türkiye’de çok daha sert yazan kalemler ve gazeteler var. Sözcü gazetesi Emin Çölaşan’ın arkasında duruyor. Cumhuriyet kendi yazarlarının arkasında duruyor. Gitsinler Turgay Ciner’e anlatsınlar, Ferit Şahenk’e sorsunlar bunları. "

RAGIP DURAN’IN ESAS RAHATSIZLIĞI ERGENEKON DAVASIDIR

Kekeç, Ragıp Duran’ın muhafazakar basını 28 Şubat medyasıyla kıyaslamasını ise kabul edilemez bulduğunu söyledi. 28 Şubat medyasının bugünkü medyayla aynı kefeye koymanın ’vicdansızlık’ olduğunu söyleyen Kekeç, "Ragıp Duran’ın esas rahatsızlığı Ergenekon davasıdır. Bu süreçten bu soruşturmalardan rahatsız. Ragıp Duran bu davalar hakkında bize ne söylüyor." dedi.